Nye Linka-finter forvirrer

- Er mye vanskeligere å lese.

• Håndball-VM direkte: Norges åpningskamp, mot Angola, kan du følge direkte her på Dagbladet.no klokka 16.30.

LYON (Dagbladet.no): Da Linn-Kristin Riegelhuth reiste til EM i Sverige i fjor gjorde hun det som eliteseriens definitive toppscorer. Hun var i kjempeslag.

Men det ville seg ikke helt i mesterskapet, og 25 spillere scoret mer enn henne - til tross for den norske suksessen.

Nå er Linka tilbake. Med nye finter og bevegelser som skal lure motstanderne.

Vanskeligere å lese

- Det er gøy å se at Linn-Kristin fungerte så bra sammen med de andre. Nå bruker hun finta si mer utover i banen. Hun har et vanvittig skudd innover, noe som gjør at forsvaret må dekke der, sier Larvik-trener Karl Erik Bøhn til Dagbladet.no.

- Nå er hun flinkere til å utnytte plassen utenfor. Dermed må forsvaret justere seg, og hun får plass innover igjen. Hun er også blitt flinkere til å kombinere med linjespiller.

Forrige helg blomstret hun skikkelig mot Danmark og hun viste også veldig gode takter mot Russland. Høyrebacken - som også innimellom blir brukt på kanten - viste fram hele skuddreportoaret sitt.

LURING: Linn-Kristin Riegelhuth er tilbake - med nye finter og bevegelser som skal lure motstanderne under VM. Først ut til å bli forvirret, er Angola seinere i dag. Foto: GORM KALLESTAD/SCANPIX
LURING: Linn-Kristin Riegelhuth er tilbake - med nye finter og bevegelser som skal lure motstanderne under VM. Først ut til å bli forvirret, er Angola seinere i dag. Foto: GORM KALLESTAD/SCANPIX Vis mer

- Hun er vanskeligere å lese nå, det er mer å passe på for motstanderen. Hun virker også tryggere på landslaget enn hun har vært før, sier Bøhn.

Har terpet

Linka bekrefter at hun har jobbet med disse tingene og er enig at det gir henne en større dimensjon i spillet.

- Jeg har terpet på dette, og da fungerer det også etter hvert i viktige kamper. Jeg føler jeg har utviklet meg både i forsvar og angrep, sier hun til Dagbladet.no før ettermiddagens VM-åpning mot Angola.

Linkas spill forrige helg var noe av det mest gledelige som skjedde i Møbelringen Cup. Resultatene i de tre kampene var ikke så viktige. Men det er svært viktig å få i gang spillere og samhandling i de siste kampene før en turnering.

- Jeg tror det var viktig for selvtilliten til Linka. Hun var ikke så skarp i EM, men nå tar hun ansvar og viser at hun er en solid skytter, sier NRKs ekspertkommentator Øystein Havang til Dagbladet.no.

TV 2-ekspert og tidligere lagvenninne med Linka på landslaget, Randi Gustad, mener imidlertid at det som skjedde før avreise til Lyon ikke betyr all verden.

- Det er i mesterskapet det gjelder, ikke i oppkjøringen. Når det er sagt gir det selvtillit å treffe i landskamper, og det kan bidra positivt i mesterskapssammenheng, sier hun.

Nye Linka-finter forvirrer

- I konstant utvikling

Det angolske forsvaret får uansett litt å bryne seg på, hvis Riegelhuth får i gang venstrearmen. Og hele håndballeuropa kan bare grue seg:

Linka er bare 23 år gammel og har mange, mange år foran seg. År som hun ifølge Karl Erik Bøhn kommer til å bli brukt veldig fornuftig av henne.

- Linn-Kristin er i konstant utvikling og hun er aldri fornøyd med å være nest best.

- Jeg har et mye større register å spille på nå, men Karl Erik har rett: Jeg er ikke ferdigutviklet og har som mål om å forbedre meg hele tida, sier Linn-Kristin Riegelhuth.

PS! Vigdis Hårsaker og Kari Aalvik Grimsbø står over dagens VM-åpning mot Angola.