OL-AMBASSADØR:  Lindsey Vonn. FOto: NTB Scanpix
OL-AMBASSADØR: Lindsey Vonn. FOto: NTB ScanpixVis mer

Nye mål for Lindsey Vonn etter «Tiger-bruddet»

- Jeg har alltid ønsket å promotorene skisporten.

Lindsey Vonn ser framover etter at forholdet til Tiger Woods er historie. Nå satser hun mot et nytt OL-gull i utfor i Pyeongchang om tre år.

Da alpinisten ble presentert som ambassadør for Sør-Koreas første vinter-OL, ville ikke 30-åringen svare på spørsmål om Tiger Woods og kjærligheten som forsvant. Hun var først og fremst opptatt av å fortelle om de sportslige målene hun ser fram mot.

- Jeg skal gjøre alt jeg kan for å vinne et gull i 2018-OL, og jeg ser det slik at mulighetene til å sikre et gull i utfor er gode. Løypa i Pyeongchang passer meg utmerket, forteller Vonn. Hun har et OL-gull i utfor allerede. Det sikret hun seg i Vancouver i 2010, forrige gangen hun deltok i OL.

- Jeg vant et OL-gull i Vancouver. Nå håper jeg å gjøre en enda bedre olympisk innsats når vi kommer til Sør-Korea. Klarer jeg ikke å bli bedre, er i alle fall målet å gjøre det like bra som i Vancouver, sier Lindsey Vonn.

Utfordrende Den amerikanske utforspesialisten har studert traseen i Pyeongchang, og hun er ikke i tvil om at det er ei løype for henne.

- Det ser ut til å være en veldig utfordrende trasé. Det er lagt opp til ei tøff løype med mange hopp, og det er jo akkurat slik jeg vil ha det, forteller den amerikanske jenta.

- Derfor gleder jeg meg til å se hvordan den ser ut med snøunderlag, og selvsagt kan jeg nesten ikke vente med å få prøvd denne traseen. Den ser veldig bra ut, kommenterer Vonn.

I fjor vinter fikk Vonn sesongen ødelagt fordi hun måtte gjennom to operasjoner. Det gjorde at hun måtte stå over OL i Sotsji, men i vinter slo hun tilbake og viste at hun fortsatt har mye ugjort i alpinbakkene og at hun hører hjemme i verdenstoppen.

- Ikke mer å si Etter tre år er forholdet mellom golfikonet Tiger Woods og Lindsey Vonn over, men til tross for utallige spørsmål, ønsket ikke Vonn å svare på private spørsmål da hun ble presentert som OL-ambassadør i Korea.

- Jeg tror alt som skal sies allerede er sagt. Det er slutt mellom Tiger Woods og meg, og det som skal sies ligger ute på min Facebook-profil. Derfor vil jeg ikke snakke om private ting nå, sa Vonn.

- Nå ser jeg fram til å fronte OL-saken. Jeg håper jeg skal være i stand til å ære den olympiske ånden, og jeg håper å kunne motivere mange nåværende og kommende skiløpere til å være fokuserte og motiverte. Jeg har alltid ønsket å promotorene skisporten, ikke bare i USA, men over hele verden, sier Lindsey Vonn.

(NTB)