OL-AMBASSADØR:  Lindsey Vonn. FOto: NTB Scanpix
OL-AMBASSADØR: Lindsey Vonn. FOto: NTB ScanpixVis mer

Nye mål for Lindsey Vonn etter «Tiger-bruddet»

- Jeg har alltid ønsket å promotorene skisporten.

Lindsey Vonn ser framover etter at forholdet til Tiger Woods er historie. Nå satser hun mot et nytt OL-gull i utfor i Pyeongchang om tre år.

Da alpinisten ble presentert som ambassadør for Sør-Koreas første vinter-OL, ville ikke 30-åringen svare på spørsmål om Tiger Woods og kjærligheten som forsvant. Hun var først og fremst opptatt av å fortelle om de sportslige målene hun ser fram mot.

- Jeg skal gjøre alt jeg kan for å vinne et gull i 2018-OL, og jeg ser det slik at mulighetene til å sikre et gull i utfor er gode. Løypa i Pyeongchang passer meg utmerket, forteller Vonn. Hun har et OL-gull i utfor allerede. Det sikret hun seg i Vancouver i 2010, forrige gangen hun deltok i OL.

- Jeg vant et OL-gull i Vancouver. Nå håper jeg å gjøre en enda bedre olympisk innsats når vi kommer til Sør-Korea. Klarer jeg ikke å bli bedre, er i alle fall målet å gjøre det like bra som i Vancouver, sier Lindsey Vonn.

Utfordrende Den amerikanske utforspesialisten har studert traseen i Pyeongchang, og hun er ikke i tvil om at det er ei løype for henne.

- Det ser ut til å være en veldig utfordrende trasé. Det er lagt opp til ei tøff løype med mange hopp, og det er jo akkurat slik jeg vil ha det, forteller den amerikanske jenta.

Artikkelen fortsetter under annonsen

- Derfor gleder jeg meg til å se hvordan den ser ut med snøunderlag, og selvsagt kan jeg nesten ikke vente med å få prøvd denne traseen. Den ser veldig bra ut, kommenterer Vonn.

I fjor vinter fikk Vonn sesongen ødelagt fordi hun måtte gjennom to operasjoner. Det gjorde at hun måtte stå over OL i Sotsji, men i vinter slo hun tilbake og viste at hun fortsatt har mye ugjort i alpinbakkene og at hun hører hjemme i verdenstoppen.

- Ikke mer å si Etter tre år er forholdet mellom golfikonet Tiger Woods og Lindsey Vonn over, men til tross for utallige spørsmål, ønsket ikke Vonn å svare på private spørsmål da hun ble presentert som OL-ambassadør i Korea.

- Jeg tror alt som skal sies allerede er sagt. Det er slutt mellom Tiger Woods og meg, og det som skal sies ligger ute på min Facebook-profil. Derfor vil jeg ikke snakke om private ting nå, sa Vonn.

- Nå ser jeg fram til å fronte OL-saken. Jeg håper jeg skal være i stand til å ære den olympiske ånden, og jeg håper å kunne motivere mange nåværende og kommende skiløpere til å være fokuserte og motiverte. Jeg har alltid ønsket å promotorene skisporten, ikke bare i USA, men over hele verden, sier Lindsey Vonn.

(NTB)