Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Nye medisiner skal gjøre Lund Svindal frisk og rask

Fortsatt sjuk.

IRRITERENDE: Lund Svindal irriterte seg over en løsnet skrue i bindingen som ødela en topplassering i lørdagens storslalomrenn. Foto: REUTERS/Christian Hartmann
IRRITERENDE: Lund Svindal irriterte seg over en løsnet skrue i bindingen som ødela en topplassering i lørdagens storslalomrenn. Foto: REUTERS/Christian Hartmann Vis mer

Aksel Lund Svindal har slitt med sykdom siden før fartsåpningen i Lake Louise for snart fire uker siden. Fortsatt er han ikke helt frisk.

- Svindal er ikke helt i slag, men nå har vi fått en lege fra Olympiatoppen på plass her i Val Gardena. Han har fått nye medisiner, så vi håper det skal gjøre ham helt frisk igjen, forteller landslagssjef Håvard Tjørhom til NTB.

Verdenscupalpinistene er på plass i Nord-Italia, der det skal kjøres super-G og utfor i Val Gardena fredag og lørdag samt storslalåm i nabodalen Alta Badia søndag.

- Svindal fungerer tålig bra, og han trente både mandag og tirsdag etter å ha tatt seg en hviledag i Innsbruck søndag, sier Tjørhom. Han legger ikke skjul på at det var stor irritasjon over at en løsnet skrue i bindingen ødela noe som kunne blitt en god plassering i lørdagens slalåmrenn i Val d'Isère.

- Jo, det var irriterende, for han kjørte på mellomtider like bak Alexis Pinturault, som var best i første omgang. Aksel var godt i gang, og derfor var det ekstra synd at han skulle bli felt av et uhell med utstyret, legger Tjørhom til.

Kjører helt sikkert Både Aksel Lund Svindal og Kjetil Jansrud, som valgte å stå over Val d'Isère-helgen på grunn av ryggproblemer, kjører helt sikkert i Val Gardena, der de virkelig var med på å sette farge på fjorårets renn med topplasseringer.

- Det er ingen direkte dramatikk knyttet til Svindals form, men helt bra er han ikke.

- Når det gjelder Jansrud har han vært hjemme og fått behandling i noen dager. Fortsatt har han litt vondt, men det er først og fremst knyttet til storslalåmkjøring. Det er slik at det blir utfordrende for ham også i fartsøvelsene dersom underlaget blir hardt og løypa blir satt med mye sving, forteller landslagssjefen.

Han sier at Jansrud takler fartsøvelsene mye bedre enn storslalåm, for i utfor og super-G er trykket mer jevnt fordelt.

Venter Tjørhom sier at det ikke blir tatt noen avgjørelse når det gjelder Jansruds deltakelse i Alta Badia før etter de to fartsrennene er unnagjort i Val Gardena.

- Vi må se an hva som skjer her i Val Gardena. Det blir uansett ikke aktuelt å ta noen avgjørelse om hvorvidt Jansrud kjører storslalåmen i Alta Badia før lørdag ettermiddag.

Det blir Svindal, Jansrud og unggutten Aleksander Aamodt Kilde som kjører i Val Gardena. De kjører også i Alta Badia sammen med Henrik Kristoffersen og Leif Kristian Haugen.

- Kristoffersen har trent super-G i noen dager nå, og han kommer til å stille i et europacuprenn i super-G i Madonna di Campiglio torsdag som en fin oppkjøring til storslalåmrennet i Alta Badia.

- Jeg kan også fortelle at Ola Buer, Adrian Sejersted og Iver Bjerkestrand fra europacuplaget skal være med på utforgjennomkjøringen her i Val Gardena onsdag, før de kjører europacuprenn i fart i Madonna di Campiglio fra torsdag, forteller Håvard Tjørhom til NTB. (©NTB)