Nye møter i England

Representanter for Norges Fotballforbund er klare til å reise til England for å finne en løsning på sponsorkrangelen i direkte samtaler med de fire spillerne som ikke har skrevet under sponsoravtalen. Rådgiverne inviteres til å delta. - Vi stiller gjerne opp, sier Solskjær-rådgiver Jim Solbakken.

Mens Nils Johan Semb møtte Solskjær til sportslig prat i Manchester i går, ble arbeidstida i NFF i går brukt på å bringe klarhet i hvorvidt spillernes krav bare handler om presiseringer i avtaleteksten - slik Flo-agent Gunnar Martin Kjenner hevder.

Eller om det er prinsipielle endringer i avtalen som er spillernes målsetting - slik Fotballforbundet frykter og mistenker.

Om det første er tilfellet, tar markedssjef Ronny Aasland og NFF-admininstrasjonen opp ballen og inviterer til dialog:

- I så fall har vi to behov: Å opptre korrekt i forhold til rådgiverne, og å komme i direkte kontakt med spillerne. Gjerne sammen med rådgiverne, sier Aasland til Dagbladet.

Skjer raskt

- Dette bør skje i nærmeste framtid, sier Aasland.

Noe som i praksis trolig betyr et møte rett over helga. I England. Aasland & co setter seg mer enn gjerne på flyet.

- Vi har ingen praktiske begrensninger for å finne en løsning.

Og det er ikke umulig å samle de fire «bannlyste».

- Jeg garanterer at vi alle stiller opp på et slikt møte. Vi har ønsket en løsning hele tida, men det er forbundet som har stengt oss ute, sier Jim Solbakken, rådgiver for Solskjær, Iversen og Ronny Johnsen i sponsorforhandlingene.

- Og du garanterer at spillerne også vil stille opp?

- Ja, vi er glade for at NFF tar et slikt initiativ. Vi har hele tida ønsket å få en avklaring på disse tingene. Det har jeg sagt hele tida i denne saken, og det er jeg helt ærlig på.

Men så langt har ikke Solbakken hørt fra NFF. Og det til tross for at informasjonssjef Roger Solheim i går beklagde seg i et intervju på NRK Radio at spillernes rådgivere var vanskelige å få tak i.

- I løpet av ettermiddagen i går hadde jeg ubesvarte 170 anrop på mobilen min. Og jeg har hørt gjennom hver eneste melding. Ikke en av dem var fra Fotballforbundet, sier han lakonisk.

Omdal på sidelinja

Mangel på telefonkontakt, og diskusjon direkte mellom partene er i ferd med å gjøre denne saken til en mediefarse. Gårsdagen var preget av en rekke motangrep og korreksjoner (se sidesak) på den debatten som har rast de siste dagene. Partene er tydeligvis også svært uenige om hva de har sagt til og om hverandre i media.

- Vi ønsker å unngå slike misforståelser ved å snakke direkte med spillerne, sier markedssjef Aasland om alle pressemeldingene.

Det illustreres tydelig gjennom fotballpresident Per Ravn Omdal, som foreløpig ikke er direkte involvert i forhandlingene.

- De føres videre av administrasjonen, men Omdal holdes løpende orientert, sier informasjonssjef Roger Solheim.

Sjøl sier Omdal dette i en kort kommentar:

- Dreier det seg bare om presiseringer, skal vi få denne saken ut av verden veldig fort.

sindre.halkjelsvik@dagbladet.no

per.angell.berntsen@dagbladet.no

<B>I en drøy time satt Ole Gunnar Solskjær i møte med Nils Johan Semb i går.