NÆRMER SEG EN LØSNING: Samtalene mellom Norges Skiforbund og Team Northug betegnes som konstruktive i disse dager, og nå tror langrennssjef Åge Skinstad de kan presentere et forslag til løsning for skistyret innen «forholdsvis kort tid». 
Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
NÆRMER SEG EN LØSNING: Samtalene mellom Norges Skiforbund og Team Northug betegnes som konstruktive i disse dager, og nå tror langrennssjef Åge Skinstad de kan presentere et forslag til løsning for skistyret innen «forholdsvis kort tid». Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpixVis mer

Nye møter mellom Northug og skiforbundet: - Meget godt fornøyd med situasjonen

Tror på snarlig løsning.

(Dagbladet): Helt siden Petter Northug ikke ble tatt ut på langrennslandslaget neste sesong har ledelsen i Norges Skiforbund og Team Northug diskutert hvordan de kan få Petter klar for verdenscupløp kommende sesong, uten at han må bryte med sin private sponsor.

Utfordringen er, i tillegg til at Petters sponsor er i direkte konkurranse med en av landslagssponsorene, at skistyret i fjor vår strammet inn rammene for hva slags unntak Petter Northug kan få mens han satser på utsiden av landslaget.

Eller sagt på en annen måte: Skal Petter Northug gå verdenscup med norsk drakt neste sesong, må han tegne landslagskontrakt. Et nei til landslaget er det samme som et nei til verdenscupen.

Møter denne uka
Det har aldri vært aktuelt for Northug, og med fire VM-gull fra Falun har det ikke vært så aktuelt for skiforbundet å stå like steilt på skistyrevedtaket heller. Derfor har partene møttes med ujevne mellomrom siden sesongslutt i mars for å se om de kan bli enige om en måte å løse floken på.

Denne uka har vært spesielt god i så måte.

- Det er ikke så mye nytt, men vi har veldig gode samtaler, og jeg tror vi kan legge fram noe for skistyret i løpet av forholdsvis kort tid. Det er veldig konstruktivt det vi jobber sammen om, sier avtroppende langrennssjef, Åge Skinstad, til Dagbladet.

Den oppfatningen deler Northugs manager Are Sørum Langås. Han vil ikke bekrefte at partene har hatt møter denne uka, men skriver i en sms til Dagbladet at de har møttes, og at «dialogen er konstruktiv».

- Når en eventuell løsning kan komme på plass har jeg ingen kommentar til, skriver Sørum Langås.

Ingen konflikt
Også langrennssjef Skinstad framhever at heller ikke de stresser med å få noe på plass. Det neste planlagte skistyremøtet er ikke før 9. juni, selv om en eventuell Northug-avtale, om partene skulle enes om noe før det, godt kan behandles utenom det planlagte møtet.

- Det som er viktig å si er at i de to årene Petter har stått utenfor landslaget har han vært særdeles lojal mot landslaget gjennom hele vinterperioden. Det hadde vært mye vanskeligere om det var ting som hadde vært for dårlige, eller som han ikke var fornøyd med. Nå er det jo sånn at han trives veldig godt når han er med landslaget, og at han til og med anbefaler brødrene sine å være med på laget, sier Skinstad.

Ifølge langrennssjefen eksisterer det ingen konflikt mellom Petter Northug og Norges Skiforbund, slik man kanskje kan få inntrykk av gjennom mediene.

- Her er det ikke snakk om noen mistillit eller konflikt. Det er helt feil, det har aldri vært snakk om det. Det dreier seg om en annerledes type satsing enn det vi har sett i Norge før, en satsing Petter helt fra begynnelsen sa han trengte for å skape motivasjon til å fortsette å gå på ski. Det fins ingen konflikt, du kan si vi er uenige om enkelte ting, men man trenger av og til uenighet for å skape noe nytt. Jeg er meget godt fornøyd med situasjonen om dagen, sier Skinstad til Dagbladet.

- Hva er dere enige om nå?

- Det vi er enige om er at Petter skal fortsette å gå fort på ski.