NYE FORHANDLINGER: Avlysningen av kampene i første serierunde skaper problemer for spansk fotball, der det knapt er ledige datoer i terminlista. Her Real Madrids Karim Benzema og Barcelona-trener Pep Guardiola.Foto: SCANPIX/REUTERS/Gustau Nacarino
NYE FORHANDLINGER: Avlysningen av kampene i første serierunde skaper problemer for spansk fotball, der det knapt er ledige datoer i terminlista. Her Real Madrids Karim Benzema og Barcelona-trener Pep Guardiola.Foto: SCANPIX/REUTERS/Gustau NacarinoVis mer

Nye møter om streiken i Spania i morgen

Skal prøve å redde andre serierunde.

Partene i arbeidskonflikten i spansk fotball møtes igjen mandag i håp om å avverge at også 2. serierunde blir rammet.

Helgens planlagte serieåpning var ikke til å redde. Tross tre forhandlingsmøter den siste uken ble det ikke oppnådd enighet mellom ligaen (LFP) og spillerforeningen (AFE).

- Vi har jobbet intensivt, sier LFP-president José Luis Astiazarán til sportsavisen Marca.

Bakgrunnen for streiken er at mange spillere har store beløp utestående hos klubber som på grunn av dårlig økonomi ikke makter lønnsutbetalingene.

Avlysningen av kampene i første serierunde skaper problemer for spansk fotball, der det knapt er ledige datoer i terminlista. Det er uklart når serierunden kan bli avviklet, og en fortsettelse av streiken vil gjøre situasjonen enda vanskeligere.

AFE har i utgangspunktet tatt ut sine spillere i streik de to første serierundene. Det er femte arbeidskonflikt i spansk fotball. I tiden 1979 til 1984 skjedde de fire ganger.

Mange spanske fotballklubber sliter meget tungt økonomisk, og en rekke klubber har gått til skifteretten for å søke beskyttelse mot sine kreditorer.

(NTB)