Nye motstandere pirrer Hjelmseth

Møter Elfenbenskysten i kveld.

- HISSIGE: I kveld møter Norge og kaptein Ingrid Hjelmseth Elfenbenskysten. Landslagskeeperen omtaler kveldens motstandere som hissige på å støte. Foto: AFP PHOTO / FRANCK FIFE / NTB Scanpix
- HISSIGE: I kveld møter Norge og kaptein Ingrid Hjelmseth Elfenbenskysten. Landslagskeeperen omtaler kveldens motstandere som hissige på å støte. Foto: AFP PHOTO / FRANCK FIFE / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Ingrid Hjelmseth har hatt svært ulike utfordringer i de to første VM-kampene, og det ligger også an til å bli annerledes i den tredje mot Elfenbenskysten. Det liker hun godt.

- Vi møter en helt annen type lag igjen. De er tøffe og harde, en type lag som aldri gir opp, ut fra det vi har sett i de første kampene. Det blir viktig å være konsentrert og på tå hev i samtlige 90 minutter pluss. Slipper vi oss litt nedpå, er de der, sier 35-åringen til NTB.

Hun er norsk kaptein i VM inntil Trine Rønning er klar igjen.

- Det er en ære. Det er kjempegøy å være kaptein.

I åpningskampen mot Thailand sto hun for det meste arbeidsløs. Motstanderen kom bare til en håndfull avslutninger i kampen Norge vant 4-0.

- Jeg har stort sett spilt for topplag i norsk serie, så det er jeg vant til. Å holde konsentrasjonen oppe er en av mine styrker, sier hun.

Under press Mot Tyskland ble det helt annerledes, særlig i første omgang. De første 40 minuttene hadde tyskerne i snitt en avslutning annethvert minutt. Hjelmseth slapp inn et tidlig mål, men reddet de sju andre skuddene som gikk mellom stengene og ikke ble blokkert.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.