- HISSIGE: I kveld møter Norge og kaptein Ingrid Hjelmseth Elfenbenskysten. Landslagskeeperen omtaler kveldens motstandere som hissige på å støte. Foto: AFP PHOTO / FRANCK FIFE / NTB Scanpix
- HISSIGE: I kveld møter Norge og kaptein Ingrid Hjelmseth Elfenbenskysten. Landslagskeeperen omtaler kveldens motstandere som hissige på å støte. Foto: AFP PHOTO / FRANCK FIFE / NTB ScanpixVis mer

Nye motstandere pirrer Hjelmseth

Møter Elfenbenskysten i kveld.

Ingrid Hjelmseth har hatt svært ulike utfordringer i de to første VM-kampene, og det ligger også an til å bli annerledes i den tredje mot Elfenbenskysten. Det liker hun godt.

- Vi møter en helt annen type lag igjen. De er tøffe og harde, en type lag som aldri gir opp, ut fra det vi har sett i de første kampene. Det blir viktig å være konsentrert og på tå hev i samtlige 90 minutter pluss. Slipper vi oss litt nedpå, er de der, sier 35-åringen til NTB.

Hun er norsk kaptein i VM inntil Trine Rønning er klar igjen.

- Det er en ære. Det er kjempegøy å være kaptein.

I åpningskampen mot Thailand sto hun for det meste arbeidsløs. Motstanderen kom bare til en håndfull avslutninger i kampen Norge vant 4-0.

- Jeg har stort sett spilt for topplag i norsk serie, så det er jeg vant til. Å holde konsentrasjonen oppe er en av mine styrker, sier hun.

Under press Mot Tyskland ble det helt annerledes, særlig i første omgang. De første 40 minuttene hadde tyskerne i snitt en avslutning annethvert minutt. Hjelmseth slapp inn et tidlig mål, men reddet de sju andre skuddene som gikk mellom stengene og ikke ble blokkert.

- Sett i ettertid så skapte de ikke all verden av sjanser, men vi følte at vi ble trykket og at vi ikke hadde kontroll. Vi hadde nok for stor respekt, og vi hadde ikke den defensive kontrollen og tryggheten vi pleier, sier hun.

- Vi fikk tatt en god prat i pausen, og vi gikk ut med en helt annen stolthet. Slurv og fanteri forsvant, og da ble vi plutselig giftige og farlige vi også.

Mandag venter et lag som har vist seg svært hissig på å avslutte.

På topp - Det har vi sett. Elfenbenskysten er også hissige på å støte. De er som terriere. Det samme så vi da Frankrike slet mot Colombia. Det er uvant for oss europeiske lag å møte en annen type spillestil, og det er viktig å få med oss den lærdommen, sier Hjelmseth.

- Men det er det som er morsomt med VM, å møte lag du aldri møter ellers. De europeiske lagene møter vi så ofte. Å komme til VM og møte de lagene vi verken ser eller møter ellers er kjempeartig.

Det vil hun være med på lengst mulig. Går Norge hele veien, kan Hjelmseth runde 100 landskamper i finalen (eller bronsekampen).

- Vi må være helt på vårt beste hvis vi skal komme oss langt. Vi er allerede videre til cupspillet, men om vi skal være med lenge, og det vil vi, så må vi være på topp i hver kamp.

(NTB)