Nye Norge sprudler

Norge - Danmark 29-22. Anført av Karoline Dyhre Breivang (20) sprudlet Norge som lag endelig i EM - og da er det bare å benke seg i sofaen i kveld og håpe at jentene også skyter seg inn i semifinalen.

Med seier over Makedonia i kveld kan Norge nemlig snappe en av to semifinaleplasser i dødens gruppe.

Med følgende hjelp rundt oss: Danmark må slå vertsnasjonen Romania i sin kamp tidligere på kvelden - og danskene har mye å spille for ettersom de selv kan havne i semi'n om Norge spiller uavgjort mot Makedonia i kampen etter. Norges andre mulighet er at gruppeleder Ukraina taper mot tabelljumbo Hviterussland - og Norge vinner stort nok til å hente inn de sju plussmålene Ukraina har på Norge.

Herjer

Og som mot Romania søndag: Best av de norske var Karoline Dyhre Breivang (20). Etter seks mål sist banket hun inn åtte nye i sin fjerde landskamp! Det er så sterkt at hun sjøl bare ler av det:

- Jeg er forundret over at det har gått så bra. Og det er jo ekstra gøy at jeg lykkes når jeg måtte sitte på tribunen i de to første kampene, sier Karoline Dyhre Breivang.

- Tenker ikke

Suksessen forklarer hun slik: - Jeg gidder ikke tenke så mye. Da går det som regel best. Motstanderne har nok heller ikke kartlagt meg skikkelig ennå, ettersom jeg er ganske ny på landslaget. Nå må jeg nok forberede meg på litt mer oppmerksomhet, sier Stabæk-jenta - som kom inn på EM-laget i siste liten som erstatter for Kjersti Grini.

Taktisk triumf

Etter mye kritikk så langt i EM lyktes endelig landslagstrener Marit Breivik 100 prosent med det taktiske grepet å spille i en 5-1-formasjon i forsvar - som fullstendig tok luven av hjernen i det danske laget, Lotte Kiærskou. I tillegg byttet hun ikke like mye som tidligere i mesterskapet.

I store deler av kampen utgjorde ferskingene Karoline Dyhre Breivang, Marianne Rokne og Gro Hammerseng de tre bakspillerne - mens Birgitte Sættem og Cecilie Thorsteinsen satt på benken. Og der må de gjerne bli sittende. For nå blir det også vanskelig å danke ut Marianne Rokne. Tertnes-jenta ble toppscorer med ni fulltreffere - og fikk endelig vist for all verden hvilket herlig tungt skudd hun har.

USTOPPELIG: 20 år gamle Karoline Dyhre Breivang har slått til for fullt etter at hun har sluppet til på banen. I går scoret hun åtte ganger mot Danmark.