Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Nye oddsmuligheter i morgen

Dette er ikke bare en trøst til deg som tapte i går. For fra og med i morgen utvider Norsk Tipping langoddstilbudet til singel- og dobbelspill. Les Jon Sagbakkens singeltips!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fram til og med i dag har Norsk Tipping kun tillat spill på kombinasjoner av tre til seks kamper. Fra og med i morgen vil du kunne spille på enkeltkamper, men også kombinasjoner opp til ti kamper på langoddsen.

De kampene som kan spilles som singler, er imidlertid håndplukket av Norsk Tipping. I denne ukas første langoddsprogram som gjelder fra i morgen til torsdag, er det tolv kamper som er plukket ut (se nederst i artikkelen).

I tillegg kan du fra i morgen vente til fem minutter før kampstart før du leverer oddskupongen.

De utvalgte singel-kampene er i utgangspunktet åpne kamper, og bærer preg av at Norsk Tipping ikke tar de store sjansene i starten.

- Det er helt klart at her kjører man safe i begynnelsen, sier Dagbladets oddsekspert Jon Sagbakken til Dagbladet.no.

Bedre enn nabolandene

- Singelkampene er stort sett kamper det er fri flyt av spekulasjoner omkring, mener han.

Han mener imidlertid at oddsen på de aktuelle kampene er god.

- Man har opprettholdt bra odds. Det er nøkkelen for at Norsk Tipping skal vinne tilbake kundene: Konkurransedyktig odds i forhold til utenlandske bookmakere.

Blant spillere er det mye misnøye mot oddstilbudet til den norske statlige tippeoperatøren. Men Sagbakken mener norske gamblere egentlig ikke har så mye å klage på:

- I forhold til de statlige tippeselskapene i Sverige, Finland og Danmark er den norske oddsen helt i toppen.

Favorittodsen viktigst

Dagbladets ekspert poengterer at det er favorittoddsen Norsk Tipping må konkurrere på. For eksempel i en kamp der Bayern München spiller hjemme mot Hansa Rostock, vil Norsk Tipping kanskje gi 6 i odds på borteseier, mens utenlandske bookmakere kan gi det dobbelte.

- Men Rostock vinner ikke likevel, det interessante er oddsen på favorittseier. Og her har Norsk Tipping bedret seg, og ligger ikke langt etter, sier Sagbakken.

Neste skritt for Norsk Tipping i kampen mot de utenlandske bookmakerne er å åpne for spill over internett. For at dette kan starte, trenger tippeselskapet en konsesjon. Et utvalg nedsatt av kulturdepartementet foreslo i dag at dette blir gitt så snart som mulig.

Roma er Jons singelobjekt

I denne ukas program er det 12 kamper som kan spilles som singler:

I morgen: Roda - Bordeaux, Arsenal - Juventus, Bayer Leverkusen - Deportivo, Millwall - Manchester C.

Onsdag: Nantes - Bayern München, Roma - Liverpool, West Ham - Aston Villa.

Torsdag: Brøndby - Parma, Freiburg - Feyenoord, Celtic - Valencia, Paris St. G. - Rangers, Sporting Lisboa - Milan.Se Jons oddstips her!

Hele Norges coronakart