Nye OL-bilder vekker oppsikt. Kjemper en intens kamp mot klokka

- Situasjonen nå er blant de mest krevende IOC har stått overfor før noen leker, sier IOC-medlem Gerhard Heiberg 10 dager før åpningseremonien i Rio. 

MYE JOBB IGJEN: Det er flust av anleggsarbeidere i den olympiske parken, og flere av arenaene er ikke ferdigstilt. Dette bildet er tatt 26.juli, elleve dager før åpningseremonien. Foto: NTB scanpix
MYE JOBB IGJEN: Det er flust av anleggsarbeidere i den olympiske parken, og flere av arenaene er ikke ferdigstilt. Dette bildet er tatt 26.juli, elleve dager før åpningseremonien. Foto: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): – Arrangøren har holdt planen bra den siste tiden. Det er positivt og kanskje litt bedre enn ventet. I Aten-OL (2004),som vel var det verste, ble jo de siste skruene satt inn natten før åpningsseremonien. Vi i IOC har jo etter hvert blitt vant til at det er forskjellige måter å gjøre ting på, sa det norske IOC-medlemmet Gerhard Heiberg i april i år.Da virket han sikker på at OL-anleggene skulle være klare til åpningsseremonien 5.august.I dag, 10 dager før deadline, viser nye bilder at det fortsatt er en lang vei å gå.

Nektet å flytte inn

Så fort utøverne begynte å flytte inn i deltakerlandsbyen i Rio, begynte de første klagene å komme.Tette doer, lekke rør og en sterk gasslukt var bare noe av det som ble klaget på.

Det gikk så langt at den australske OL-troppen nektet å flytte inn.- Jeg kan sikkert ramse opp 15-20 ting som ikke er helt på plass per i dag, sier Heiberg til NTB.

Jobber på spreng

Nå viser det seg også at flere av anleggene står uferdige, skriver den britiske avisa avisa The Mirror.

Som for eksempel tennisarenaen. Mens setene og selve banen er i orden, er under 20 prosent av det gedigne taket som beskytter utøvere og tilskuere fra den brennhete Brasil-sola på plass.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer