Kobe Bryant

Nye opplysninger:
- Kom ikke noe svar

I den siste radiomeldingen fra ulykkeshelikopteret, skal piloten ha forklart at han steg raskt for å unngå et skylag. Så ble det stille.

OMKOM: Kobe Bryant og dattera Gianna var blant de ni som omkom i helikopterstyrten. Foto: Stephen R. Sylvanie/USA TODAY Sports/NTB Scanpix
OMKOM: Kobe Bryant og dattera Gianna var blant de ni som omkom i helikopterstyrten. Foto: Stephen R. Sylvanie/USA TODAY Sports/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

NBA-legenden Kobe Bryant (41) og datteren Gianna (13) var blant de ni som døde i en helikopterulykke søndag.

Nå jobber etterforskere på spreng for å finne ut av årsaken til den fatale ulykken, som skjedde i Calabasas i California. Det var tjukk tåke over Los Angeles i morgentimene søndag, og seinere har det kommet fram at piloten ble advart før styrten.

Piloten skal ha kontaktet flygekontrolltjenesten for å få assistanse. Helikopteret lå på rundt 1400 fots høyde (425 meter) da beskjeden kom.

«You're too low» (Du flyr for lavt), lød advarselen til piloten, minutter før helikopteret forsvant fra radaren.

Beskjeden var at helikopteret fløy for lavt til å kunne benytte seg av en såkalt «flight following». Det er en tjeneste hvor flyoperatørene følger helikopteret underveis og assisterer piloten i flygingen.

Unngikk skylag

Fire minutter seinere, i den siste radiomeldingen fra helikopteret, skal piloten ha forklart at han steg raskt for å unngå et skylag.

- Da (flygekontrolltjenesten) spurte piloten hva han planla å gjøre, kom det ikke noe svar, sier Havarikommisjonen-medlem (NTSB) Jennifer Homendy, ifølge New York Post.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer