Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

NBA-skandalen

Nye opplysninger etter skandalen: Dette er årsaken

Det kjølige forholdet mellom Chris Paul og Rajon Rondo skal ha rot helt tilbake i 2008.

FULLT SLAGSMÅL: Rajon Rondo og Chris Paul havnet i slagsmål under en NBA-kamp lørdag kveld. Det var ikke helt uventet. De to har nemlig hatt et kjølig forhold lenge. Foto: Jayne Kamin-Oncea-USA TODAY Sports
FULLT SLAGSMÅL: Rajon Rondo og Chris Paul havnet i slagsmål under en NBA-kamp lørdag kveld. Det var ikke helt uventet. De to har nemlig hatt et kjølig forhold lenge. Foto: Jayne Kamin-Oncea-USA TODAY Sports Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

To kamper ut i basketballsesongen ble fansen vitne til en kjempeskandale i storkampen mellom LA Lakers og Houston Rockets:

Chris Paul og Rajon Rondo har fra før det som omtales som et veldig kjølig forhold i amerikanske medier. Kanskje er det derfor de tente på alle pluggene midt i storkampen lørdag kveld.

Ifølge amerikanske medier, blant andre Washington Post, reagerte Rondo med å spytte erkerivalen i fjeset. Chris Paul reagerte da med å stikke fingeren i øyet til LA Lakers-spilleren, som igjen svarte med et slag av typen venstre hook.

Da brøt det ut fullt slagsmål på parketten i Los Angeles.

Begge har fått suspensjoner. Paul må se Rockets fra sidelinja i to kamper, mens Rondos suspensjon er på tre kamper. I tillegg har Lakers' Brandon Ingram fått fire kampers karantene, skriver New York Times. Han dyttet til en motspiller i en situasjon i spillet, noe som førte til tumultene, og kastet seg seinere inn i slagsmålet.

Gammel krangel

Amerikanske medier skriver altså at forholdet mellom Paul og Rondo fra før ikke var særlig bra. Ifølge New York Post har de to vært på kant med hverandre siden 2008, da Paul ble tatt ut til OL (Beijing), mens Rondo ble utelatt.

Ifølge avisa skal Paul ha passet på å strø salt i såret. Ett år seinere havnet de to i tumulter etter et oppgjør mellom Pauls Charlotte Hornets og Rondos Boston Celtics.

- Jeg har en ring (OL-gull, red.anm.), og du kommer aldri til å vinne en, skal Paul ha sagt.

Ifølge avisa skal de to gjentatte ganger ha havnet i tottene på hverandre den kvelden, og lagkameratene måtte holde igjen en rasende Paul i garderoben.

Amerikanske medier skriver også at Rondo på den tiden ba klubben gjøre det klart at journalister aldri stilte ham spørsmål om forholdet til Paul.

- De har hatt sine krangler. Jeg er faktisk litt usikker på hva alt dreier seg om. Jeg vet at de på et tidspunkt ønsket å være den aller beste, begge to, men det må være mer enn det. De er ikke på bølgelengde, det er det i alle fall ingen tvil om, sier Doc Rivers, som tidligere var Rondos trener i Celtics, til LA Times.

Kanskje er det også på grunn av den årelange krangelen at det på sosiale medier - og gjennom LA Sentinel - ble rapportert at til og med herrenes koner havnet i full krangel på tribunen.

- Helt uakseptabelt

I amerikanske medier blir episoden omtalt som «en bisarr start på LeBron James-æraen». Det er nemlig han som er den ubestridte stjerna i amerikansk basketball. Han grep inn midt i slagsmålet for å prøve å roe gemyttene. Han signerte nylig for LA Lakers.

- Jeg prøvde bare å roe dem ned og spille basketball, sier James til ESPN.

Det ble et stopp i spillet på hele ti minutter mens dommerne og spillerne prøvde å skaffe seg oversikt over situasjonen.

Carmelo Anthony, superstjerna som spiller for Houston Rockets, sier:

- Det er helt uakseptabelt å spytte på noen. Det gjør man bare ikke, verken i idrett eller på gata. Det er så respektløst. Jeg vet ikke hva annet jeg skal si om det, sier han til ESPN.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!