Therese Johaug-saken

Nye opplysninger i Johaug-saken. Legger seg flat: - Jeg må bare beklage, sier Johaug

Therese Johaug overså mail om «Ren utøver»-programmet i 2015.

DAG TO: En alvorlig Therese Johaug ble fotografert av pressen før dag to av høringen. I dag skal blant annet tidligere landslagslege Fredrik S. Bendiksen vitne. Video: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ULLEVAAL STADION (Dagbladet): I går tok Niels Kiær, advokat for domsutvalget i Antidoping Norge, for seg utøverkontrakten mellom Therese Johaug og Norges Skiforbund og påpekte at hver utøver plikter å ikke benytte preparater som er eller kan være i strid med NIFs eller WADA. Så avslørte han:

- Johaug har ikke gjennomført Antidoping Norges opplæringsprogram «Ren utøver». Det skal sikre et minimum av antidoping-kunnskap, sa Kiær.

Johaug responderte slik da hun fikk ordet:

- Jeg føler jeg har fått veldig lite oppfølging fra skiforbundet på akkurat den biten der. Angående «Ren utøver» kan jeg ikke huske at jeg har fått beskjed om at jeg skulle gjennomføre modulen, sa skistjerna i går.

- Jeg tror jeg knapt nok hadde hørt om den. Dagen etter pressekonferansen jeg holdt i oktober fikk jeg en mail fra skiforbundet - det samme som alle de andre utøverne, om at vi måtte gjennomføre det, fortalte Johaug.

Skiforbundet la seg i går langflate etter kritikken.

Nye opplysninger

Advokat Christian B. Hjort startet dagens høring med å stille Therese Johaug et preventivt spørsmål basert på en mail han mottok i går. Mailen gjaldt «Ren utøver»-tematikken og gikk fra Martine Torleifsson til Norges Skiforbund 22. april 2015. Mailen lyder slik:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer