Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Nye opplysninger om Schumacher: - Han er utenfor livsfare

Skal være på bedringens vei.

GODE NYHETER: - Jeg er ingen doktor, men jeg gjentar det Gerard Saillant (kirurg) fortalte meg. Han sa at tilstanden fortsatt er alvorlig, men at livet hans ikke lenger er i fare - heldigvis, sier Philippe Streiff, tidligere racing-sjafør og venn av Schumacher, ifølge The Telegraph. Foto: REUTERS/Radu Sigheti/Files
GODE NYHETER: - Jeg er ingen doktor, men jeg gjentar det Gerard Saillant (kirurg) fortalte meg. Han sa at tilstanden fortsatt er alvorlig, men at livet hans ikke lenger er i fare - heldigvis, sier Philippe Streiff, tidligere racing-sjafør og venn av Schumacher, ifølge The Telegraph. Foto: REUTERS/Radu Sigheti/Files Vis mer

(Dagbladet): Etter at Michael Schumacher falt på ski og skadet seg stygt i romjula, har det kommet veldig få opplysninger om formel 1-stjernens tilstand.

Det eneste som har blitt sagt er at tilstanden har vært «kritisk men stabil», men nå tar en av tyskerens venner bladet fra munnen og sier at kameratens liv ikke lenger står i fare.

- Jeg er ingen doktor, men jeg gjentar det Gerard Saillant (kirurg) fortalte meg. Han sa at tilstanden fortsatt er alvorlig, men at livet hans ikke lenger er i fare - heldigvis, sier Philippe Streiff, tidligere racing-sjafør og venn av Schumacher, ifølge The Telegraph.

Meldingen fra Streiff har foreløpig ikke blitt bekreftet av sykehuset.

Sønnen i avhør I mellomtiden har etterforskere begynt arbeidet med å finne årsaken til ulykken.

Schumachers sønn, Mick (14), ble i går avhørt av politiet, og familien skal også ha gitt etterforskerne et «go-pro»-kamera som kan være med på å belyse hendelsene.

Schumacher ligger fortsatt i kunstig koma etter å ha pådratt seg alvorlige hodeskader.

Han har blitt operert to ganger for å redusere trykket på hjernen, og nå ser det altså ut til at han er på vei utenfor livsfare.

Markering på dagen Tilhengere av motorsportlegenden Michael Schumacher strømmet fredag til sykehuset i Grenoble for å be for ham på 45-årsdagen.

Schumachers tidligere arbeidsgiver Ferrari satte opp busser til den franske byen slik at medlemmer av fanklubben kunne delta i en stille markering utenfor sykehuset der Schumacher kjemper for livet etter skiuhellet i romjula.

- Dette er en spesiell dag for Ferrari og alle våre fans, for det er Michaels fødselsdag. Vi har så mange vidunderlige minner, og vi har valgt ut 72 av dem. De står for seirene han i årene 1996 til 2006 feiret for oss, skrev Ferrari på sitt nettsted.

BER FOR SCHUMI: Supportere strømmer til sykehuset i Grenoble der helten deres ligger. Foto: SCANPIX/ AFP / JEAN-PIERRE CLATOT
BER FOR SCHUMI: Supportere strømmer til sykehuset i Grenoble der helten deres ligger. Foto: SCANPIX/ AFP / JEAN-PIERRE CLATOT Vis mer