NY SAK: I samtaler med en Follo-ansatt skal det ha kommet innrømmelser om mulige ulovligheter i en sak flere år tilbake i tid. 
Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
NY SAK: I samtaler med en Follo-ansatt skal det ha kommet innrømmelser om mulige ulovligheter i en sak flere år tilbake i tid. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpixVis mer

Nye opplysninger ryster Follo og NFF

Har varslet om mistenkelig sak fra flere år tilbake.

(Dagbladet): Stadig flere skjeletter ramler ut av skapene i norsk fotball - og i Follo.

Fredag kveld ble NFF varslet om enda en mistenkelig sak, etter at en Follo-ansatt kom med nye opplysninger om mulige ulovlige forhold flere år tilbake i tid.

NFF skriver i en pressemelding lørdag at det dreier seg om innrømmelser «i grenselandet mot kampmanipulering». Ingen av de tre Follo-spillerne som nylig er blitt siktet har noe med den siste saken å gjøre.

Generalsekretær i forbundet, Kjetil Siem, sier de nye opplysningene er av stor bekymring.

- Det ser ut som om dette er langt mer alvorlig enn hva vi hadde informasjon om da vi gikk til politiet. Det er skremmende, og det er svært skuffende for norsk fotball. Vi verdsetter Follo FKs arbeid og åpenhet om forhold vi svært gjerne skulle vært foruten i norsk fotball, sier han.

Det er varslet om en pressekonferanse i ettermiddag, uten at noe klokkeslett foreløpig er angitt.

Follos styreleder Ole Bjørn Fausa snakket på pressekonferansen i går om at spillerne som er politiets søkelys «overhodet ikke har vokst opp i Follo-miljøet og tatt med seg verdiene denne klubben står for».

Hvorvidt han fortsatt kan stå for den uttalelsen er foreløpig uvisst - men den siste saken som har dukket opp er altså flere år gammel.

I går sa Fausa følgende til Dagbladet om miljøet i Follo.

- Jeg vil bare si at miljøet denne klubben er kjent for, og som jeg er blitt kjent med i den korte tida jeg har vært der, har vært helt fantastisk. Jeg kan ikke tenke meg at dette er representativt for de verdiene og holdningene som Follo har utviklet gjennom mange år, og som vi står for som klubb.

Nå innrømmer han imidlertid at situasjonen er ute av kontroll.

- Slik situasjonen har utviklet seg, kan vi ikke med trygghet si at vi har full kontroll. Det er en uholdbar situasjon, den er sørgelig, og den er utmattende. Seksjonssjef i Oslo Politidistrikt, Gro Smogeli, hevdet på en pressekonferanse 13. juli at de er i ferd med å nøste opp i et reir. Det betyr at det er naivt å tro at denne saken kun omfatter Follo FK, sier han i pressemeldingen.

NFF skriver at det ikke vil bli gitt ytterligere kommentarer før pressekonferansen, og at de av hensyn til etterforskningen ikke kan gå mer konkret inn på hva den siste saken dreier seg om.