Nye opplysninger

Diego Maradona skal ha falt og slått hodet bare dager før han døde ifølge argentinske medier.

DØD: Diego Maradona avbildet under fotball-VM 2010. Foto: Global Picture Agency / Actionplus / Shutterstock / NTB
DØD: Diego Maradona avbildet under fotball-VM 2010. Foto: Global Picture Agency / Actionplus / Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det hevder advokaten Rodolfo Baqué ifølge den største argentinske avisa, El Clarín og en rekke andre medier. Baqué er forsvareren til sykepleieren Dahiana Madrid, som tok vare på Maradona de siste ukene før hans død.

Hun jobbet for Maradona etter at han ble operert for hjerneblødning i begynnelsen av november. Nå hevder hun gjennom sin forsvarer at Maradona skal ha falt og slått hodet bare dager før han døde.

- Maradona falt onsdag (ei uke red.anm.) før hans død. Han falt og slo hodet, men de tok ham ikke til et sykehus for en MR eller CT-skanning, sier advokaten og legger til at han traff høyre side av hodet ifølge Clarín.

Ifølge avisa ble fallet aldri registrert i Maradonas medisinske journal. Baqué forteller at fotballegenden bare fortsatte som normalt etter fallet og legger til at Maradona ikke var i stand til å bestemme om han burde undersøkes eller ikke.

El Clarín har hele tiden vært nyhetsledende rundt fotball-legendens dødsfall.

- Glemte hjerteproblemet

Til avisa Todo Noticias reagerte Baqué på at det ikke var en hjertespesialist på plass i boligen der Maradona rehabiliterte etter operasjonen.

- Maradona ble utskrevet fra sykehuset og ble behandlet for alkoholavhengigheten, men de glemte hjerteproblemet. Det var ingen hjertespesialist der, sier advokaten til Todo Noticias, gjengitt av Clarín.

Baqué hevder Maradona hadde en puls på 109 slag i minuttet dagen før hans død. Normal hvilepuls for voksne er 50-80-slag i minuttet ifølge Store norske leksikon. Baqué mener derfor at Maradonas kropp advarte mot hjerteproblemer, men at det ikke ble behandlet.

Den foreløpige obduksjonsrapporten slo fast at den tidligere fotballstjernen døde av hjertesvikt, ødelagt hjerte og akutt lungeødem.

Åpnet etterforskning

Beskyldningene fra Baqué og Madrid kommer dagen etter at det ble kjent at Maradonas personlige lege, Leopoldo Luque, etterforskes for uaktsomt drap og for å ha hensatt Maradona i hjelpeløs tilstand.

Søndag skal politiet ha gjennomført en razzia hos legens hjem og kontor. Luque hevder selv han er uskyldig og obduksjonen skal ikke ha avslørt feilbehandling, men påtalemyndigheten vil likevel etterforske om det lå en feilbehandling bak dødsfallet.

Maradona blir hyllet som muligens den beste spilleren noensinne og var et forbilde for mange. Samtidig har Maradona i mange år slitt med helseproblemer, blant annet på grunn av hans historie med overvektsproblemer, psykiske problemer, alkohol- og kokainmisbruk.

25. november gikk han bort og siden har en hel fotballverden sørget. Blant annet tok Terje Liverød, Maradonas norske venn, en rørende avskjed med legenden her i Dagbladet:

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer