Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Nye problemer for VM-jentene før skjebnekampen

Mer skadetrøbbel.

KOLDING (Dagbladet): Mari Molids kneskade er blitt bedre og hun trente som normalt sammen med resten av laget i dag. Det er foreløpig usikkert om hun blir klar til Montenegro-kampen i morgen kveld.

Men samtidig dukket det opp en ny bekymring for landslagssjef Thorir Hergeirsson: Linn Jørum Sulland sliter med en vond legg.

- Det er noe i leggen til Sulland som dukket opp nå. Jeg vet ikke hva det er. Det er alltid slik at hvis det er noe, så står hun over (treninga), sier Thorir Hergeirsson.

Landslagslege Anne Froholdt utdyper:

- Sulland har en kjenning i en legg. Det er krampetendens som er litt ubehagelig. Vi skal undersøke grundig på hotellet etterpå, sier Froholdt.

- Det er vanskelig å si om det spøker for kampen, sier legen.

Hemmelighetsfull Ida Alstad gjennomførte i ettermiddag sin første økt med landslaget etter at hun ble kalt inn som reserve i går. Thorir Hergeirsson er hemmelighetsfull før kampen i morgen og vil ikke si om Alstad meldes inn eller ikke. Akkurat nå er landslagstroppen på 17 spillere. Bare 16 kan være med mot Montenegro.

PÅ TRENING: Ida Alstad og Mari Molid. Foto: Bjørn Langsem
PÅ TRENING: Ida Alstad og Mari Molid. Foto: Bjørn Langsem Vis mer

- Vi bytter spillere hvis noen blir skadd, syke eller ikke kan delta. Vi kan også bytte hvis vi mener at det gagner laget. Vi må først se om alle er friske, sier Hergeirsson.

Norge møter Montenegro til kvartfinale i håndball-VM i morgen klokka 20.30.

Veien til gullet Det norske laget reiste mandag formiddag fra kystbyen Frederikshavn hvor alle lagets seks kamper er blitt spilt. Ferden gikk 272 kilometer videre til Kolding. Ved seier i kvartfinalen, venter semifinale og finale i Hernings storstue: Boxen.

Slik er Norges vei mot VM-gullet:

Kvartfinale (onsdag):

Der venter Montenegro. Kvartfinalen spilles onsdag kveld i Kolding.

Semifinale (fredag):

OPTIMIST: Thorir Hergeirsson mener Mari Molids situasjon og kneskade ser bedre ut. Foto: Bjørn Langsem
OPTIMIST: Thorir Hergeirsson mener Mari Molids situasjon og kneskade ser bedre ut. Foto: Bjørn Langsem Vis mer

I en potensiell semifinale fredag kveld i Herning venter enten Danmark eller Romania. Begge lagene vant hver sin åttedelsfinale søndag.

Finale (søndag):

Den store VM-finalen spilles søndag i Herning. Der kryr det av potensielle motstandere for det norske laget: Nederland, Frankrike, Polen, Russland og er alle finalekandidater. Polen vant overraskende mot Ungarn i åttedelsfinale mandag kveld.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media