Nye rapporter:
- Pampekrig i FIS

Forrige fredag ble generalsekretær i Det internasjonale skiforbundet (FIS), Sarah Lewis (55), fjernet fra stillingen etter «total mangel på tillit». Nå dukker det opp rapporter om hva som egentlig lå bak avgjørelsen.

BRÅK: Internt i FIS skal det over lengre tid ha vært en konflikt mellom generalsekretær Sarah Lewis og president Gian-Franco Kasper. Foto: Vidar Ruud / NTB
BRÅK: Internt i FIS skal det over lengre tid ha vært en konflikt mellom generalsekretær Sarah Lewis og president Gian-Franco Kasper. Foto: Vidar Ruud / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- På grunn av en total mangel på tillit, har et stort flertall besluttet at Sarah Lewis ikke lenger vil være generalsekretær i FIS, med virkning fra 9. oktober, sto det i en pressemelding fra FIS etter møtet i FIS Council forrige fredag. Mandag kveld ble delen om total mangel på tillit fjernet.

Den plutselige avskjedigelsen overrasket en hel langrennsverden.

Britiske Sarah Lewis har vært ansatt i FIS i 26 år og vært generalsekretær siden 2000. I disse åra har den tidligere alpinisten vært en av president Gian-Franco Kaspers nærmeste medarbeidere.

Overfor Dagbladet forteller Lewis at hun ikke kan uttale seg om avskjedigelsen før de juridiske aspektene rundt fratredelsen er løst.

Heller ikke president i Norges Skiforbund og styremedlem i FIS, Erik Røste, kan uttale seg om saken.

- Siden dette er en personalsak internt i FIS verken ønsker eller kan jeg si noe, skriver Røste i en SMS til Dagbladet.

TV 2s langrennsekspert, Petter Skinstad har kjent til uenighetene internt i FIS i flere år, men er overrasket over at en generalsekretær som har vært i jobben i 20 år må gå på dagen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer