«Nye» RBKs far

TRONDHEIM (Dagbladet): Rosenborg Ballklub har fått sin biografi, «I Rosenborgs Hus», og sentralt står klubbens på alle måter grå eminense, Rolf Maaø (69), best kjent som Rollen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

69-åringen liker seg ikke i fokus. Men det var han som skapte det nye RBK, det skriver sjøl Nils Arne Eggen under på. Ifølge forfatter Geir Svardal trekker Rollen på skuldrene når 1988 blir nevnt som året da det for alvor tok av for RBK.

- 1978 var det viktigste året i klubbens historie. RBK lå i 2. divisjon, i fare for å lide samme skjebne som andre storheter. Alt kunne vært slutt da. Vi kunne stått på gata, sier hovedpersonen sjøl.

Sammen med tre- fire kamerater nedla han 2000 arbeidstimer, og skapte «Brakka» på Lerkendal ut av et gammelt tysk kullager. Samtidig ble Nils Arne ansatt som trener. Klubben fikk fast adresse, og det bar rett tilbake til toppdivisjonen.

I dag er Rollen husfar og miljøskaper i «Brakka». Han trakter anslagsvis 20 liter kaffe om dagen, og sørger for at gutta får i seg nok mat. Det skjer ikke mye i RBK i dag heller uten at nøkkelfiguren Rollen er involvert på en eller annen måte.

- Boka er for sterkt fokusert rundt min person. Jeg må nok vente sjalusi- reaksjoner fra de som har stått sammen med meg, men det får jeg vel tåle, humrer Rollen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer