Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Nye regler for dopingkontroll på treningssentre

Konsesjonsvilkårene for å gjennomføre dopingkontroll på treningssentre blir strammet inn, opplyser Datatilsynet.

TRENING:: Ikke alle trener uten doping. Foto: Kyrre Lien / SCANPIX
TRENING:: Ikke alle trener uten doping. Foto: Kyrre Lien / SCANPIX Vis mer

I stedet for å mistenkeliggjøre alle medlemmer av et treningssenter, blir nå kun de som kvalifiserer seg for berettiget mistanke om bruk av dopingmidler, fulgt opp. Også de som mistenkes blir sikret en forutsigbar prosess før en eventuell dopingkontroll kan gjennomføres, opplyser Datatilsynet.

- Gjennom de nye konsesjonsvilkårene gis treningssentrene en mer reell mulighet enn tidligere til å følge opp mistanke om doping, samtidig som mosjonistenes rett til respekt og personlig integritet blir godt ivaretatt, sier Datatilsynets direktør Bjørn Erik Thon.

De nye konsesjonsvilkårene er blitt oppdatert med strenge vilkår til hvem som skal ha tilgang til opplysningene, regler om utlevering og krav til sletting av prøvesvar.

Tidligere har det enkelte medlem ved et treningssenter måttet skrive under på en frivillig egenerklæring for å kunne la seg teste. Nå endres dette slik at medlemmene må akseptere senterets antidopingpolicy for å kunne bli medlem.

Datatilsynet har utarbeidet de nye konsesjonsvilkårene i dialog med Antidoping Norge og treningssenterbransjen ved HSH Trening. Både bransjen og antidopingstiftelsen er fornøyd med de nye vilkårene.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media