Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Nye regler kan stoppe Premier League-klubber

Tak på stall og krav om lav gjeld og britisktrente spillere.

HJEMMEAVLET: Steven Gerrard (t.h) og Jamie Carragher er to Liverpool-spillere som går inn på kvoten over åtte hjemmeavlede spillere i Premier Leagues nye regelverk. Foto: REUTERS/Darren Staples
HJEMMEAVLET: Steven Gerrard (t.h) og Jamie Carragher er to Liverpool-spillere som går inn på kvoten over åtte hjemmeavlede spillere i Premier Leagues nye regelverk. Foto: REUTERS/Darren Staples Vis mer

||| (Dagbladet.no): Neste august får de 20 Premier League-klubbene et nytt regelverk å forholde seg til. I går kveld gikk de høye herrer i ligaen ut med tre nye krav - som klubbene har stemt fram selv, skriver Sky Sports.

For det første kan ingen lag har staller på mer enn 25 spillere. Og åtte av dem må være under 21 år, eller ha tilbrakt årene mellom 18 til 21 i engelske eller walisiske klubber.

I tillegg strammes kravene for økonomi inn. Alle klubber må legge fram sine regnskapstall for Premier League. Dersom økonomien er for stram kan Premier League for eksempel pålegge klubben overgangsstopp eller nye budsjettkrav.

Liverpool må fylle på unge spillere
Ifølge The Independent ville både Liverpool, West Ham og Portsmouth havnet i trøbbel dersom de nye finansreglene hadde trådd i kraft i sommer. De tre klubbene hadde alle gjeldsproblemer i sommer.

Liverpool ville heller ikke fylt kravet om åtte britisktrente spillere med dagens stall, men gjør det trolig fra 2010-2011-sesongen.

Premier League-direktør Richard Scudamore forteller at 25 spillere må meldes inn i slutten av august, og stallen kan bare endres under overgangsvinduene.

- Neste sesong er klubbene nødt til å navngi en tropp på opptil 25 spillere, og bare 17 kan være over 21 år og ikke være utviklet hjemme, sier Scudamore.

Premier League mener reglene vil styrke det engelske landslaget.

- Det blir ikke gunstig for klubber å hamstre spillere, og det gjør egne talenter mer attraktive. Vi kjører ikke noen nasjonalitstest, men dette betyr at du ikke kan kjøpe et helt lag fra utlandet, sier Scudamore.

FOR HØY GJELD: West Ham innfridde ikke kravene i sommer. Foto: AFP PHOTO/GEOFF CADDICK
FOR HØY GJELD: West Ham innfridde ikke kravene i sommer. Foto: AFP PHOTO/GEOFF CADDICK Vis mer

Alle klubbene har gått med på at ligaen får tilgang til regnskapsbøkene i mars hvert år, og dette gjelder allerede fra denne sesongen.

Rike onkler er OK
- På hvilket som helst tidspunkt kan Premier League kjøre en test som i praksis inneholder følgende: Kan klubben spille kampene sine, betale kreditorene sine til riktig tidspunkt og møte kravene Premier League stiller? sier Scudamore.

Premier League akter ikke å legge bånd på pengesummene klubbene bruker, i forhold til inntekter. En slik regel er foreslått av Uefa, for å stoppe rike onkler fra å spytte milliarder inn i sitt utvalgte lag.

FOR HØY GJELD: Portsmouth ville ikke fått starte denne sesongen uten restriksjoner med de nye reglene. Foto: AP/Sang Tan
FOR HØY GJELD: Portsmouth ville ikke fått starte denne sesongen uten restriksjoner med de nye reglene. Foto: AP/Sang Tan Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling