Nye rekorder i Den store styrkeprøven

Odd Arild Bjørnvik (37) syklet lørdag kveld inn til ny rekord i Den store styrkeprøven - Trondhem til Oslo. Han brukte 13 timer og tre kvarter på «turen».

Bjørnvik fra Gauldal syklet lørdag kveld inn til ny rekord i Den store styrkeprøven. Han brukte 13.42.47 fra Trondheim til Oslo og slo Gilbert Glaus elleve år gamle rekord (13.54.11).

Seks mann kjempet om seieren, men Bjørnvik spurtet best av de seks i teten i det 540 kilometer lange rittet.

- Det føles bare helt utrolig å være i mål, sa en lykkelig Jon Rune Gilberg til Aftenposten.

Han kom på en tredjeplass med samme tid som Bjørnvik. Fire andre kom også inn på den samme tida, etter å hatt en gjennomsnittshastighet på 41,2 km/t. Toppfarten hadde de ned fra Dombås med 86 km/t.

Rye-syklisten Fred Magne Hval knuste den gamle solo-rekorden i Den store styrkeprøven med nesten en hel time. Den nye rekorden lyder på 14.32.43 og ble satt natt til i går.

Flere rekorder...

Mutters alene satte Hval i vei fra Trondheim, og han var utrolig glad da han nådde målet i Oslo.

- Helt rått, sa Hval til sporten.no.

Rekord ble det også på det 190 km lange rittet fra Lillehammer til Oslo. Tyrkiske Nuri Acar, som sykler for Oslo-klubben Frøy, ble klokket inn på 4.20.06 og slo den tidligere rekorden fra 1999 med 20 minutter, melder Aftenposten.

Solrun Flatås har kvinnerekorden på distansen Trondheim - Oslo. I går sikret hun seg også rekorden på Lillehammer - Oslo. Den lyder på 4.21,03, og er over 20 minutter bedre enn Ragnhild Kostøls gamle fra 1999.