Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

«Nye» Rooney senket Liverpool: - Det er ikke tilfeldig

Fra utskjelt til helt.

AVGJORDE: Wayne Rooney stilnet Anfield. Foto: Scanpix
AVGJORDE: Wayne Rooney stilnet Anfield. Foto: Scanpix Vis mer

• Liverpool-Manchester United (0-0) 0-1

(Dagbladet): Etter 77 målløse minutter hamret Wayne Rooney inn seiersmålet for Manchester United borte mot Liverpool. Etter en kort cornervariant havnet ballen på pannebrasken til Marouane Fellaini. Belgieren headet i tverrliggeren før Rooney banket inn returen.

Scoringen er Rooneys femte ligamål på de fire siste kampene. Etter å ha levert et uhyre svakt 2015, har det nye året vært en eneste lang opptur for den utskjelte spissen. Nå har Rooney også sikret manager Louis van Gaal et etterlengtet pusterom.

- Alle vet hvor viktig denne kampen var. Uansett tabellposisjon, så er kampen massiv for klubben og fansen. Det er en utrolig stor seier for oss, sier Rooney i et intervju vist på TV 2.

Historisk Nettkjenningen er Rooneys 176. i ligaen for Manchester United. Det er ny rekord. Ingen spillere har noen gang scoret flere Premier League-mål for en og samme klubb.

Den forrige rekorden hadde Thierry Henry, etter sin tid i Arsenal.

- For å være helt ærlig så visste jeg ikke om det, men det er selvfølgelig godt å få rekorden. Jeg får være litt egositisk i dag og nyte den, sier Rooney med et smil.

Etter kampen fikk han skryt av Ståle Solbakken i TV 2s Premier Leagues-studio.

- Det er ingen tilfeldighet at det er han som avgjør en slik type kamp. Han er nådeløs når han får sjansen, sier Solbakken.

- Det har vært en fabelaktig start på året for Rooney, sier TV 2-kommentator Øyvind Alsaker.

Kunne blitt utvist Manchester United kunne dog fort vært redusert til ti mann etter bare tolv minutter av storkampen mot Liverpool. I en tøff duell med Lucas Leiva tråkket den høyreiste belgieren på Liverpools midtbanespiller.

Lucas reagerte sterkt, og reprisene viste at Fellaini trolig stemplet ham bevisst.

Dommer Mark Clattenburg så på sin side ingen grunn til å dele ut verken gult eller rødt kort til noen av de involverte i situasjonen, noe United kan være fornøyde med.

Liverpool best Førsteomgangen mellom de to lagene bar preg av en rekke feilpasninger fra begge parter. Liverpool var likevel best, og skapte et par store sjanser etter hurtige overganger som en konsekvens av flere grove balltap fra Uniteds spillere.

NÆR SCORING: Jordan Hendersen hadde en av Liverpools scoringsmuligheter i første omgang. Foto: Scanpix
NÆR SCORING: Jordan Hendersen hadde en av Liverpools scoringsmuligheter i første omgang. Foto: Scanpix Vis mer

- Det er ingen tvil om at Liverpool har vært nærmest scoring, konstaterte Alsaker i pausen.

Manchester United-manager Louis van Gaal har vært under et massivt press. Et press som ikke ble mindre av 3-3-kampen mot bunnplasserte Newcastle i midtuka.

- Irritert Så lenge stillingen 0-0 sto seg, var det likevel håp for van Gaal og andre med interesse av en United-seier. I første halvdel av kampen var lagets kampplan å slå mye langt.

- Van Gaal er veldig bevisst på at de ikke skal miste ballen sentralt i banen, sa TV 2-ekspert Petter Myhre før andre omgang, samtidig som han stusset på utførelsen.

- Hvis de skal slå langt, må de bruke Rooneys styrker. De må slå i kroppen på ham slik at han kan legge igjen.

Solbakken slaktet på sin side prestasjonene han hadde vært vitne til.

- Vi må være ærlige å si at det har vært en kamp som egentlig ikke er verken Liverpool eller United verdig. Begge lagene skuffer. United har hatt en forferdelig omgang. Det er vanskelig å se en idé bak deres spill og en glede. Det virker som de bare venter på å være heldige for at noe skal skje, sa Solbakken.

- Jeg blir neste litt irritert. Å vinne dette her er det som skal bety mest for disse lagene, la han til.

STEMPLET LUCAS: Marouane Feillaini tråkket på Liverpool-spilleren tidlig i første omgang. Foto: Scanpix
STEMPLET LUCAS: Marouane Feillaini tråkket på Liverpool-spilleren tidlig i første omgang. Foto: Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media