Nye runder på Bislett

Etter gårsdagens seier i Paris tror ikke lenger Bislett-sjef Svein Arne Hansen det er nødvendig å bygge et nytt praktanlegg for å beholde statusen som Golden League-stevne.

Spenningen var enorm i morgentimene i Paris i går. Dragkampen mellom Oslo, Stockholm og London om den siste plassen i GL-serien varte omtrent til styremøtet i Det internasjonale friidrettsforbundet (IAAF) var over.

- Vedtaket ble fattet 10.15, og pressekonferansen var klokka 11.00. Om det har vært lobbyvirksomhet? Ja, du kan jo gjette. London og Stockholm er ikke mye fornøyde, sier Svein Arne Hansen.

IAAF-president Lamine Diack ga Bislett Golden League-status til 2005, men har satt opp et ris bak speilet. I løpet av oktober må IAAF ha skriftlig garanti fra norske myndigheter på at Bislett blir utbygd til åtte løpebaner. Ellers er det takk og farvel til GL-statusen. Dette tar ikke Hansen så tungt.

- Oslo kommune har lovet at de skal få til et stadion med åtte løpebaner. Helst vil vi ha et helt nytt stadion, men ja, dette betyr at vi uansett er med i tre nye år, sier Bislett-Hansen.

Hedrer Haukvik

Svein Arne Hansen har allerede startet planleggingen foran stevnet 27. juni neste år. Det blir det siste stevnet på Bislett slik det har stått siden 1952. Skjønt, ikke helt:

- Vi bygger ut til åtte løpebaner på 100- meter og korthekken, sier Hansen.

Det legges også opp til spesielle markeringer.

- Vi henter inn alle de gamle stjernene. Håper også å få til en minnehøytidelighet over Arne Haukvik sammen med Sebastian Coe og Steve Ovett, sier Hansen.

Vil samarbeide

Arbeidet begynner mandag. Det er på høy tid. Bislett Alliansen har kommet på etterskudd som følge av den uavklarte situasjonen.

- Det har vært vanskelig å selge kommersielle avtaler så lenge man ikke vet om man har noe å selge, sier daglig leder Tom Fremstad i Bislett Alliansen.

Lamine Diack trakk i går fram Bislett Games skrale inntektsgrunnlag som et viktig argument for å la stevnet beholde GL-statusen.

- Stevnet må være med i Golden League for å overleve. Pengene de mottar fra IAAF for de internasjonale TV-rettighetene er av vesentlig betydning for totalbudsjettet, sier Diack.

- I Brüssel har de for eksempel 48000 tilskuere, sier Fremstad.

I Oslo er det sjelden mer enn 20000.

- Økonomisk kom vi akkurat i mål for årets stevne. Ingen tvil om at det er tøffe tak, sier Fremstad, som i likhet med Hansen tror det er mulig å få til en mellomløsning for et nytt stadion som tilfredsstiller IAAF.

- Det viktigste nå er at alle parter nullstiller seg. Vi må slutte å krangle, legge vekk prestisjen og slutter å skrive kronikker, sier Fremstad.

FORNYET TILLIT: Norges nasjonalstadion nummer en - Bislett - fikk i går fornyet sin status som Golden League-arrangør fram til 2005. Her fra åpningen av OL i 1952.