ØNSKER SEG NY SJEF? Rafael Benitez er ikke lenger Steven Gerrards favorittrener, skriver en engelsk avis i dag. Foto: AP/Tim Hales
ØNSKER SEG NY SJEF? Rafael Benitez er ikke lenger Steven Gerrards favorittrener, skriver en engelsk avis i dag. Foto: AP/Tim HalesVis mer

Nye rykter om Gerrard-exit fra Liverpool

Problemet skal hete Benitez.

||| (Dagbladet): Steven Gerrard har vært i Liverpool siden han var guttunge, han har spilt omlag 500 kamper siden debuten i 1998.

I dag skriver den britiske avisa Daily Mail at kapteinen sterkt vurderer å stikke fra Anfield.

Årsaken er at 29-åringen skal ha gått lei manager Rafael Benitez.

Koblet til flere klubber
Gerrard sies å være frustert over klubbens manglende framgang det siste året under spanieren. Laget havnet på sjuendeplass i Premier League i år.

England-spilleren er allerede blitt koblet til Inter, Real Madrid og Manchester City denne måneden, og i 2006 var han nær en overgang til José Mourinhos Chelsea.

Mye tyder uansett på at Gerrard blir nødt til å forholde seg til Benitez, dersom han blir i Liverpool.

Manageren som sikret Champions League-seier på første forsøk i 2005 avviste i går at han forsvinner fra Anfield, og overfor Liverpool Daily Post snakker han om kjøp av nye spillere.

Eller: Han sier det blir vanskelig å forsterke stallen på grunn av VM-sluttspillet i Sør-Afrika.

Vet hva han vil ha
Dessuten er det velkjent at Liverpools pengebinge er slunken, mens klubben jakter nye eiere.

- Vi jobber med signeringer for det neste overgangsvinduet. Men det blir ekstra vanskelig på grunn av VM. Jeg har mine ideer, og vet hva jeg ønsker meg. Vi får bare vente, sier Benitez.

I Madrid denne uka gikk Benitez i strupen på kritikerne, og pekte på at Alex Ferguson brukte sju år på å vinne tittelen med Manchester United.

Benitez innser at han må leve med press, fram til ligatrofeet igjen kan løftes. Det skjedde sist for 20 år siden.

- Når ting går dårlig er det managerens ansvar. Det er normalt. Det er umulig å ignorere presset fram til du vinner tittelen, sier Benitez.