Solskjær på spillerjakt:

Nye samtaler om stortalent

Kan få kloa i backtalent for 550 millioner kroner, hevder The Guardian.

MANAGER: Ole Gunnar Solskjær er på spillerjakt i sommer. Foto: NTB scanpix
MANAGER: Ole Gunnar Solskjær er på spillerjakt i sommer. Foto: NTB scanpixVis mer

Ole Gunnar Solskjær har varslet at det vil bli utskiftninger på Old Trafford, og forrige uke ble sommerens første signering presentert. Lynhurtige Daniel James skal gi Manchester United en ny dimensjon i angrep, men det er ikke bare framover laget skal forsterkes.

Forsvaret har vært gjenstand for hyppig kritikk, og høyrebacken har blitt pekt ut som et forbedringspunkt. Antonio Valencia har allerede blitt sendt ut dørene, mens mange mener at Ashley Young er for gammel og heller ikke god nok. Diogo Dalot, som spilte U20-VM i sommer, skal bli sett på som for uerfaren, og United søker forsterkninger.

Ryktene rundt Aaron Wan-Bissaka har utviklet seg til sommerens store overgangssaga for de rødekledde, men nå melder vanligvis velinformerte The Guardian at United har intensivert jakten ytterligere.

TRENTE I GARASJEN: Ole Gunnar Solskjær viser frem garasjen der han som unggutt øvde og øvde på avslutninger. All øvingen resulterte i 366 kamper og 126 mål for Manchester United - klubben han nå er permanent manager i. Video: Paul McGuinness. Vis mer

550 millioner

Den britiske storavisa hevder i dag at United er i nye samtaler med backtalentet. Wan-Bissaka slo gjennom i Premier League foregående sesong, og Crystal Palace-spilleren skal selv være åpen for en overgang. Han mener en overgang til Manchester-klubben vil være et steg opp, og en mulighet som ikke melder seg ofte.

United skal ha fått et bud på 440 millioner kroner avslått tidligere denne måneden, men ser ikke ut til å gi opp kampen om 21-åringen. Ifølge The Guardian kan et bud på i overkant av 550 millioner kroner lokke Palace til å selge, men en avtale vil trolig inkludere flere klausuler.

London-klubben kjøpte Wilfried Zaha fra United i 2015. I den avtalen ligger det en viderekjøpsklausul, hvor United har rett på en prosent av summen. Den klausulen vil Palace ha fjernet om de skal slippe Wan-Bissaka.

105 forskjellige spillere

Sommeren er ryktetid i fotballverden, med spillere som fyker inn og ut dørene over hele Europa.

Ifølge United.no har Solskjær og co. blitt koblet til 105 forskjellige spillere siden januar. Matthijs de Ligt, Jadon Sancho og Kalidou Koulibaly er navnene som går igjen flest ganger, mens Wan-Bissaka følger like bak.

Samtidig som mange er ventet inn, er mange også på vei ut. Ander Herrera og Antonio Valencia er de mest profilerte spillerne som ikke fikk fornyet kontrakt av Solskjær. I tillegg har Matthew Olosunde, James Wilson og Regan Poole forlatt klubben.

Ifølge The Guardian har Palace allerede begynt å se seg om etter en ny høyreback. Timothy Castagne skal toppe ønskelista. Om Wan-Bissaka-overgangen går gjennom blir han Solskjærs andre signering som United-manager. Han hadde følgende å si om den første, Daniel James:

- Daniel er en spennende, ung ving med mange ferdigheter, overblikk, eksepsjonell fart og en god arbeidsmoral. Han hadde en flott sesong med Swansea og har alle egenskapene man trenger for å bli en Manchester United-spiller, sier Uniteds norske manager.