Nye sjefer på gulljakt

Troikaen Trine Haltvik (33), Kjersti Grini (27) og Tonje Larsen (23) tar sjefsgrepet på håndballandslaget. Det er ingen motstanderne frykter mer. Ingen landslag i verden har en bakspiller-trio med så stor erfaring. Ikke med så mye humør heller. Nå vil jentene ha gull.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

GODT HUMØR: Disse tre blide damene skal bestemme på landslaget. De er sultne på seier.

- Sølv og bronse har vi nok av, sier Kjersti Grini.

Valget av de tre som bakspillere i startoppstillingen etter Susann Goksørs skadeforfall, likner et perfekt sjakktrekk fra landslagstrener Marit Breivik.

Trine, Kjersti og Tonje har til sammen spilt 458 A-kamper for Norge. De har scoret 1536 landskampsmål.

Det er faktisk nesten dobbelt så mye som alle de seks EM-uttatte bakspillerne på det fryktede Danmark til sammen.

Gode minner...

De har vært på landslaget i mange år, men har merkelig nok sjelden vært på banen samtidig. Unntaket var EM i 1996. Det ga en overraskende sølvmedalje, og Kjersti ble EMs toppscorer.

- Da fungerte det veldig bra. Selv om vi klappet litt sammen i finalen mot Danmark, men det er et annet kapittel, sier Trine Haltvik.

På Toppidrettsenteret i går kom de gode minnene fra 1996 fort opp igjen, da troikaen ble kjørt sammen i en treningskamp.

- Det er en god følelse å vite at jeg har Tonje og Kjersti ved siden av meg på banen. Det gir automatisk en sikkerhet som jeg må ha for å være helt på topp, forteller Trine.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer