Nye sjokkbølger: - Respektløst!

Russerne spiller selskapsleker på hviledagen. Det skaper reaksjoner.

EM-SJOKK: Bilder fra den russiske leiren ryster nok en gang håndball-EM. Video: Rødt Kort Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mens de norske håndballjentene beit tenna sammen og vant komfortabelt over Romania mandag kveld, er det nye hendelser som skaper sjokkbølger i håndball-EM.

Sist var det den russiske treneren Ambros Martin som synlig brøt smittevernreglene. Denne gangen er det bilder fra den russiske troppens hviledag som skaper sterke reaksjoner.

Bildene, publisert på Instagram, viser hva stjernene bedriver på hviledagen. Det som vekker oppsikt, er blant annet en selskapslek der de sender en skje fra munn til munn.

- Jeg er rystet, sier danske TV 2s ekspert Lærke Møller til kanalen, som først omtalte saken.

- Det er så tåpelig at jeg rett og slett ikke kan fatte det, sier ditto ekspert Klavs Bruun Jørgensen.

- Respektløst

Lekene er for øvrig ikke brudd på noen regler satt for mesterskapet, men omtales likevel av Dagbladets eksperter som respektløst.

Dagbladet-ekspertene Joakim Hykkerud og Frode Kyvåg reagerer sterkt.

- Det er ikke bra i det hele tatt. Det er respektløst. Det her kan gjøre at flere blir smitta. Jeg liker det ikke. De er heldig som får spille i et mesterskap og det er mange der hjemme som ikke får vært med. Det er mange som er på sykehus, sier Hykkerud.

Kyvåg supplerer:

- Jeg syntes det er trist. Vi må ha respekt for at tusenvis fortsatt blir smittet, sier Frode Kyvåg.

- For å være ærlig, er det utrolig å høre slike påstander. Vi holdt et lagarrangement i samsvar med alle regler og forskrifter – i teamets møterom og med hotellets godkjente sportsutstyr, sier den russiske presseattacheen i EM, Dmitrij Khristitsj, om bildene til VG.

Tidligere i mesterskapet vakte det altså sterke reaksjoner da Russlands trener brøt smittevernreglene.

Bråk

Martin beveget seg utenfor den såkalte røde sonen, og hadde fysisk kontakt med generalsekretæren for det russiske håndballforbundet, Denis Bogomolov, i den blå sonen. Det er strengt forbudt.

Russland avdramatiserte hendelsen.

- Ambros Martin hadde en kort samtale, som bare var med generalsekretæren, som hadde en negativ coronatest. Uansett så har ikke det russiske landslaget trening i dag og blir på spillerhotellet. Resultatene av våre nye coronatester kommer i kveld. Vi har ikke ytterligere kommentarer til saken, sier pressesjefen til danske TV 2.

Mandag fikk en person i den russiske troppen, i tillegg til fire andre EM-deltakere, en advarsel fra Det europeiske håndballforbundet for å bryte coronareglene. Hvem personen er, er ikke kjent.

Som følge av coronapandemien er det veldig strenge regler i Danmark under turneringen, som Norge opprinnelig skulle ha sammen med nabolandet i sør. De forskjellige håndballagene er blant annet stengt inne på et eget hotell, hvor de har en egen etasje når de ikke spiller kamper.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer