STUSSELIG SKO-PREMIERE: Wayne Rooney lanserte sine nye sko sist uke. Søndag spilte han sin første kamp med dem, og scoret et enkelt mål. Men ved straffemerket mistet han fotfestet og bommet grovt. Foto: Phil Noble, Reuters/Scanpix
STUSSELIG SKO-PREMIERE: Wayne Rooney lanserte sine nye sko sist uke. Søndag spilte han sin første kamp med dem, og scoret et enkelt mål. Men ved straffemerket mistet han fotfestet og bommet grovt. Foto: Phil Noble, Reuters/ScanpixVis mer

Nye sko hjalp ikke Rooney

Og gjett hva Torres hadde på føttene.

(Dagbladet): Manchester United - Chelsea 3-1.

Wayne Rooney leverte et YouTube-øyeblikk i særklasse da han gikk på rumpa og sleivet straffesparket langt utenfor på stillingen 3-1 i gårsdagens storoppgjør på Old Trafford.

Hadde det ikke vært for at Chelsea-spiss Fernando Torres misset enda grovere på åpent mål kort tid etter, ville Rooney-missen vært en  desto større snakkis i dag. Men vi kan ikke helt la den ligge.

- Må holde fokus For det er et morsomt lite apropos: Rooney skulle vise fram sine nyeste fotballsko i går. Og skoprodusenten kunne sikkert ønsket seg en bedre debut for den nye modellen.

Men det spørs om Rooney kan skylde på skoene. Slow motion-bildene viser at han rett og slett planter standfoten temmelig skeivt ved siden av ballen. Det virker nesten som han svikter sine egne ord fra reklamefilmen for de nye skoene:

- Det perfekte skuddet er ikke enkelt å få til. Forberedelsene er alt. Ingenting kan overlates til tilfeldighetene. Du må holde fokus, sier Rooney i reklamen.

Snikreklame for leggskinn? Samtidig viser bildene et stilstudie i ekstremt sakte film av Rooney i et skudd som minner om målet han scoret mot byrivalen City i februar.

Da skoene ble lansert torsdag, skrev lokalavisa Manchester Evening News at det virker som Rooney forsøker å gi æren for målet for en perfekt treff på ballen. Mens «mange mindre generøse observatører» mener Rooneys drømmemål ble scoret med leggskinnet.

SAMME SKO: Fernando Torres kan antakelig heller ikke skylde på skoene for den kjedelige bommen på åpent mål. Men også han spilte med de nye Nike T90 Laser IV. Foto: Phil Noble, Reuters/Scanpix
SAMME SKO: Fernando Torres kan antakelig heller ikke skylde på skoene for den kjedelige bommen på åpent mål. Men også han spilte med de nye Nike T90 Laser IV. Foto: Phil Noble, Reuters/Scanpix Vis mer

Nå skal det nevnes at det ikke sies i reklamen at det er derbymålet det handler om der Rooney snakker om «det perfekte tilslaget». Og da han snakket om scoringen etter å ha filmet reklamevideoen, nevner han heller ikke direkte noe om treffpunktet på ballen:

- Brassesparket avgjorde kampen for oss. Det var et så viktig mål. Med en gang ballen var i lufta, visste jeg at jeg hadde ganske god plass, men jeg trodde ikke jeg kunne score med en heading og jeg visste det ville være vanskelig å dempe ballen og score. Så jeg bare bestemte meg for å gå for skuddet, sier Rooney.

PS: Etter at vi publiserte denne artikkelen, gjorde en av våre utmerkede lesere oss oppmerksomme på Fernando Torres' skovalg for anledningen. Jepp, det var nøyaktig samme modell som Rooney spilte med. Og i rettferdighetens navn: Både Rooney og Torres spilte godt i storkampen.

PÅ LÆRET: Wayne Rooney fikk ikke plantet knottene i gresset. Foto: Phil Noble, Reuters/Scanpix
PÅ LÆRET: Wayne Rooney fikk ikke plantet knottene i gresset. Foto: Phil Noble, Reuters/Scanpix Vis mer