NYE SØKSMÅL: To nye selskaper har saksøkt den tidligere toppsyklisten Lance Armstrong Foto: AP Photo/George Burns/NTB scanpix
NYE SØKSMÅL: To nye selskaper har saksøkt den tidligere toppsyklisten Lance Armstrong Foto: AP Photo/George Burns/NTB scanpixVis mer

Nye søksmål truer Lance Armstrong

- Med juks og løgner har Armstrong begått bedrageri.

To nye selskaper har saksøkt den tidligere toppsyklisten Lance Armstrong på grunn av hans dopinginnrømmelser.

Det Nebraska-baserte forsikringsselskapet Acceptance Insurance Company har saksøkt både Armstrong og firmaet Tailwind Sports Corporation for bedrageri under amerikanerens Tour de France-triumfer i 1999, 2000 og 2001.

Armstrong er fratatt alle sine Tour-titler og har innrømmet doping under store deler av sin aktive sykkelkarriere.

- Med juks og løgner har Armstrong begått bedrageri. Vi saksøker ham og krever tilbakebetaling av tre millioner dollar (17 mill. kroner) i ufortjente lønninger som Armstrong skaffet seg med juks, heter det i søksmålet til retten i Austin, Texas.

AIC skal ha betalt ut 17 millioner kroner til Armstrong i bonuser for de nevnte tre Tour de France-seirene.

41-åringen står også overfor et gruppesøksmål som ble rettet mot ham i en domstol i Los Angeles torsdag. Flere aktører saksøker Armstrong og kosttilskuddsprodusenten FSR for falsk markedsføring.

De to søksmålene er bare de siste to blant en lang rekke oppreisningskrav rettet mot dopingsynderen. Armstrong innrømmet dopingbruken under et TV-intervju med Oprah Winfrey i januar.

(NTB)