Nye Spurs

Jermaine Defoe og Tottenham fortsetter å imponere.

(Dagbladet.no, Tottenham - Birmingham 1-0): Tottenham har sjelden kommet over midten på Premier League-tabellen de siste åra. Og i år, som de fleste tidligere år, er forventningene selvsagt skrudd opp i været. Men mye tyder på at det er berettiget denne sesongen.

West Ham-gutta

Mye av grunnen: West Ham-kameratene Jermaine Defoe og Michael Carrick. Defoe har allerede etablert seg som en av heltene på White Hart Lane, mens Michael Carrick, som har en landskamp for England, ennå ikke har debutert. Men Carrick har det Tottenham har manglet de siste sesongene. Nemlig defensiv kraft på midtbanen. Og som en liten bisetning: Mark van Bommel håper helgas kamp mot Breda blir hans siste i PSV, ifølge sportinglife.

Dagens kamp var jevnspilt, og Birmingham fort fått med seg poeng fra London. Men Jermaine Defoe viste seg nok en gang å være forskjellen på to lag, selv om Tottenham hadde Robbie Keane tilbake i startoppstillingen.

Ti minutter før pause dro unggutten seg fri på 25 meter og fyrte ballen utagbart opp i venstre hjørne.

Straffesituasjoner

Andre omgang ble preget av tre straffesituasjoner. Robbie Keane mente seg snytt to ganger etter å ha falt i feltet, mens dagens snakkis i Englands nest største by, Birmingham, vil være om Emile Heskey skulle hatt straffe få minutter før slutt. Det endte med gult kort til Heskey for filming - i så fall en av de første gangene i karrieren den store spissen prøver seg på noe sånt.

Dermed står Tottenham med to seire og to uavgjort på de fire første kampene. For ordens skyld: etter fire kamper ifjor sto de med en seier, en uavgjort og to tap.

NY: Også Sean Davies er ny i Spurs-skjorta. Her i duell med Emile Heskey.