BEDRE GLID OG BEDRE FØLELSE: Ole Einar Bjørndalen sikret Norge gullmedalje i skiskytterstafetten i Whistler Olympic Park under OL i Vancouver 2010 i Canada fredag. På nye superski. Foto: Heiko Junge / Scanpix
BEDRE GLID OG BEDRE FØLELSE: Ole Einar Bjørndalen sikret Norge gullmedalje i skiskytterstafetten i Whistler Olympic Park under OL i Vancouver 2010 i Canada fredag. På nye superski. Foto: Heiko Junge / ScanpixVis mer

Nye superski bar Bjørndalen til nytt OL-gull

- Ekstremt lette å gå på.

|||

En flunkende ny og hittil hemmeligholdt skimodell bar Ole Einar Bjørndalen (36) til OL-gull i stafett.

Skiskytterkongen har over lengre tid jobbet sammen med skiprodusenten Madshus med å utvikle en ski som er spesielt egnet for føreforholdene i Whistler Mountain. Like før mesterskapet fikk det norske laget ta skiene i bruk.

- Jeg gikk på nye ski i stafetten som jeg aldri før hadde prøvd i konkurranse, og de var svært gode. Vi fikk dem før OL, men først til stafetten danket de to nye parene ut to av mine gode, gamle på glidtesten og følelsen, sa ankermann Bjørndalen til NTB.

Ikke første

Tilbake fra nedtur på nedtur i Vancouver-OL slo verdens beste skiskytter til og avgjorde for Norge da det gjaldt som mest. En forrykende etappe med en siste stående serie på standplass av beste Bjørndalen-merke, sørget til slutt for game, set og match.

For den nye skimodellen var ikke stafettgullet det første i mesterskapet. Også Emil Hegle Svendsen (24) gikk til gull på et tilsvarende par i normaldistansen forrige uke.

- Det er ganske stor forskjell fra de gamle; en ny konstruksjon som gjør dem ekstremt lette å gå på under spesielle føreforhold. De har veldig hold og retningsstabilitet, og geometrien og spennkurver er annerledes, fortalte Bjørndalen.

Flere andre nasjoner skal også ha fått tilgang til skiene.

Svipptur

Simostrandingen venter noen dager med å reise hjem til Østerrike. Først skal han en svipptur innom Seattle, til eierne av Madshus-fabrikken, for å jobbe mer med utvikling av utstyr.

- Jeg har en del ideer for sko og annet utstyr også.

Ole Einar Bjørndalen vant karrierens sjette OL-gull da han sammen med Halvard Hanevold (40), Tarjei Bø (21) og Svendsen skapte et norsk jubelbrus fredag.

Verdens beste skiskytter tok også med seg en sølvmedalje (normaldistanse) fra mesterskapet og har til sammen elleve tegn på topp tre-plasseringer i OL i medaljesamlingen.


(NTB)

.

- PERFEKT OL: Ole Einar Bjørndalen med gullmedaljen fra skiskytterstafetten Whistler Olympic Park under OL i Vancouver 2010 i Canada fredag kveld. Totalt har han tatt en gullmedalje og en sølvmedalje i dette mesterskapet. Foto: Heiko Junge / Scanpix
- PERFEKT OL: Ole Einar Bjørndalen med gullmedaljen fra skiskytterstafetten Whistler Olympic Park under OL i Vancouver 2010 i Canada fredag kveld. Totalt har han tatt en gullmedalje og en sølvmedalje i dette mesterskapet. Foto: Heiko Junge / Scanpix Vis mer