Christian Eriksen

Nye tester

Christian Eriksen (29) skal til ny testing i Danmark, melder italiensk avis. Det kan bli avgjørende for framtida.

USIKKER FREMTID: Christian Eriksens fotballfremtid kan bli avgjort innen få dager. Foto: Pool via REUTERS/Hannah Mckay/File Photo
USIKKER FREMTID: Christian Eriksens fotballfremtid kan bli avgjort innen få dager. Foto: Pool via REUTERS/Hannah Mckay/File Photo Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En hel verden var i sjokk da Christian Eriksen falt om i Parken under Danmarks åpningskamp i fotball-EM mot Finland.

Siden har det blitt bekreftet at den danske superstjernen fikk hjertestopp, og etter heltemodig innsats av landslagsleger og lagkamerater, ble livet hans reddet.

Eriksen har siden fått hjertestarter, men har gått en usikker framtid i vente hva angår hvordan fotballframtida blir.

Nå rapporterer danske BT, som igjen siterer Gazzetta dello Sport i Italia, at dansken skal tilbake på sjekk innen en måneds tid i Danmark.

HJERTESTANS: Danmarks landslagslege Morten Boesen bekrefter at Christian Eriksen fikk hjertestans. Video: DBU / Ritzau. Vis mer

Denne sjekken vil fort avgjøre Eriksens framtid da dette kan bety om han får tommelen opp for lett trening, for første gang etter den grufulle hendelsen.

Det rapporteres at treningsformer som sykling og ballkontakt i nærheten av Eriksens hjem er noen av de treningsformene som kan bli gjort mulig.

Én ting som skal være utelukket er at denne opptreningen finner sted i Italia. Ifølge den italienske avisa, så er det rett og slett ikke tillatt for fotballspillere å bedrive idretten med hjertestarter.

Det gjør at dersom Eriksen, som spiller for italienske Inter, skal fortsette sin karriere, så må det bli utenfor italienske grenser.

Gazzetta dello Sport skriver at det er flere danske klubber, så vel som Eriksens tidligere klubb Ajax i Nederland, som er interessert dersom Eriksen blir klarert for å spille igjen.

Eriksen falt om 12. juni i Parken, og siden har ikke dansken vært å finne på en fotballbane.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer