Nye TILstander

I sommer var Tromsø-gutta langt nede, både mentalt og på tabellen. Med høstkulda kom seirene, UEFA-cupspill og en nesten trygg plass i Tippeligaen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

-  Vi har vært gjennom en skikkelig tøff prosess, forteller kaptein Ole Martin Årst til Dagbladet.

Tippeligaen

Lyn - Tromsø 0- 1 (0- 0). Mål: 0- 1 Kibebe (63). Gule kort: L: Gislason. T: Ademolu, Yndestad. Dommer: Terje Hauge, Olsvik. Tilskuere: 9.021.

Fra midten av mai til midten av august vant Tromsø ingen seriekamper. Otto Ulseth fikk sparken som trener i sommer, og Steinar Nilsen overtok ansvaret. Nå har Tromsø fem seirer på de siste sju kampene, de ligger på 8. plass med 30 poeng, og skal ut i gruppespill i UEFA-cupen.

Spillerne mener forvandlingen har flere årsaker.

 Gutta tok et oppgjør med seg selv under trenerskiftet

 De har en mer tydelig definisjon av roller

 Tankegangen er mer positiv og offensiv

 Det er en større trygghet i laget

Ryddet opp

VINNERGUTTER:  Toppscorer Ole Martin Årst (t.v.) og Bjørn Johansen var lykkelige etter å ha slått Lyn på Ullevaal for første gang. -  Men offisielt er vi ennå ikke trygge, sier de. Foto: Daniel Sannum Lauten
VINNERGUTTER: Toppscorer Ole Martin Årst (t.v.) og Bjørn Johansen var lykkelige etter å ha slått Lyn på Ullevaal for første gang. - Men offisielt er vi ennå ikke trygge, sier de. Foto: Daniel Sannum Lauten Vis mer

-  Det er ikke først og fremst treneren som er viktigst. Vi gutta gikk virkelig i oss selv i sommer. Det var en veldig viktig prosess som pågikk rundt trenerbyttet, også for oss spillere, sier Årst.

Kapteinen forteller at gutta fikk ryddet opp i hodene sine.

-  Vi snakket skikkelig ut. Vi fikk tenkt gjennom rollene og arbeidsoppgavene våre. Nå takler vi presset bedre.

Bjørn Johansen er klar på at stemningen i laget er en helt annen nå enn i vår og sommer.

-  Nå er til og med marginene på vår side, smiler han.

-  I sommer gikk alt galt. Lyns sjanser i dag ville ha blitt mål og vi ville ha tapt, mener TIL-veteranen.

Strålende keeper

Men det var Lyn som var overlegne i første omgang i går. Den første halvtimen var rett og slett veldig dårlig av Tromsø. Oslo-laget kunne lett gått til pause med 3- 0. Men avslutningene deres var for dårlige og TILs keeper sto som en vegg i mål.

Trener Steinar Nilsen mener tydelighet er veldig viktig for Tromsø-laget.

-  I pausen snakket vi om det som har gjort oss gode før i høst. Vi må definere rollene tydelig. Det gjør oss trygge defensivt. Folk må ha helt klart for seg de grunnleggende tingene. Alle må vite når de er førsteforsvarer. Og hva som er deres posisjon i alle situasjoner. Da er de trygge og spillet går bedre.

Seieren mot Lyn takker han keeper Lars Hirscfeldt for.

-  Han holdt oss inne i kampen i første omgang, ingen tvil om det. Uten han kunne vi fort ligget under med et par mål til pause, sier Nilsen.

Godteriet venter

Torsdag kommer celebre gjester til Alfheim. Da er det UEFA-cupkamp mot Roma. Gutan er ikke redd for at flere kamper vil slite ut spillerne.

-  Nei, dette er bare gøy. Vi gleder oss allerede, sier Årst og Johansen i kor.

-  Roma på besøk er dessert og godteri. Det er en stor happening i Nord-Norge og bare moro for oss, sier Steinar Nilsen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer