«Nye Totti» er Uniteds første sommerkjøp

Davide Petrucci (16) velger England.

(Dagbladet.no): - Et mareritt!

Slik beskriver avisen Il Romanista, med AS Roma som viktigste dekningsområde, Davide Petruccis overgang til Manchester United.

Unggutten, som er midtbanespiller, omtales som en ung Fransesco Totti. Han stod sist sesong for 14 fulltreffere på 19 kamper for Romas juniorlag i tillegg til opptredener for Italias U17-landslag.

- Manchester United har gitt oss et nytt slag der det gjør som aller vondest, gjennom å sikre seg Petrucci rett foran øynene våre. Han er sannsynligvis det beste produktet i ungdomsavdelingen vår, og i løpet av tre, fire år vil han være verdt 100 ganger så mye.

100 ganger så mye som de to millionene (200 000 pund) United betaler i kompensasjon til Roma, skulle ved enkel hoderegning tilsi at Petrucci kan omsettes for 200 millioner kroner innen fylte 20 år, noe som burde borge for kvalitet.

Roma lukket døren

Det er ikke uten bismak at Petrucci ser ut til å ende som United-spiller. Roma ønsket nemlig ikke å sprenge lønnsstrukturen blant klubbens unge spillere for å beholde 16-åringen i klubbens rekker.

Klubbdirektør Bruno Conti sier at Roma, som ville ha gitt Petrucci førstelagserfaring neste sesong, ikke ville skape splid blant de unge og håpefulle som kniver om en plass i A-troppen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

«Nye Totti» er Uniteds første sommerkjøp

Manchester United, på sin side, var mer enn klare til å betale Roma-spilleren nærmere en million kroner i året. Da kommer gratis hjemreiser til hjemlandet og en banemesterjobb til pappa Stefano i tillegg, skriver Daily Telegraph.

- For en måneds tid siden ble jeg tilbudt en ny kontrakt med minimumslønn uten å få noe klart svar på om det var for tre eller fem år. Jeg ba om litt tid til å tenke på tilbudet. Manchester United hadde allerede kommet med et tilbud, men Roma ga meg bare tre dager og satte meg ut av laget. De stengte langt på vei døren, mens Manchester United til gjengjeld åpnet en stor dør, sier hovedpersonen selv om hva som lå til grunn for overgangen ifølge Telegraph.

Født Roma-supporter

Han synes det er vemodig å forlate hjembyen og favorittlaget, men er samtidig svært glad for at de regjerende Premier League- og Champions League-mestrene ønsker tjenestene hans.

- Man kan ikke bare glemme seks år som Roma-spiller. Jeg ble født som Roma-supporter, og jeg vil forbli en hele livet. Men dette er en fantastisk mulighet, og jeg reiser til den sterkeste klubben i verden. Det var vanskelig å si nei, selv om jeg ville vært veldig fornøyd med å tilbringe resten av karrieren i Roma, påpeker tenåringen.

Selv om ingenting er bekreftet fra offisielt hold, er sannsynligvis Manchester United svært så fornøyde over å sikre seg en attraktiv unggutt etter at Cardiffs Aaron Ramsey endte opp på Emirates Stadium framfor Old Trafford.

Imponert av Wenger

Ramsey fullførte i dag papirarbeidet, og kunne for første gang posere i nye klubbfarger. Den walisiske 17-åringen trekker fram manager Arsene Wenger som den utløsende årsaken til klubbvalget.

SUKSESSHUNGRIG: Sir Alex Ferguson ser aldri ut til å bli lei av å vinne titler. Kanskje kan Davide Petrucci hjelpe United til nye triumfer i årene som kommer. Foto: Reuters/Scanpix
SUKSESSHUNGRIG: Sir Alex Ferguson ser aldri ut til å bli lei av å vinne titler. Kanskje kan Davide Petrucci hjelpe United til nye triumfer i årene som kommer. Foto: Reuters/Scanpix Vis mer

- Jeg møtte nylig Arsene Wenger, og han var en stor faktor i at jeg valgte Arsenal. Han snakket lenge med meg om klubben og framtidsplanene, noe som virkelig fikk meg giret. Arsenal er en klubb som alltid gir unge spillere muligheten på fotballens øverste nivå, og jeg er innstilt på å jobbe hardt for å ta del i klubbens framtidige suksess, sier Ramsey til klubbens offisielle hjemmesider.

ARSENAL-KLAR: Aaron Ramsey (i svart og gult) fullførte fredag overgangen til Arsenal, og gleder seg til Emirates-framtiden.