Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Nye trusler mot Myhrvold

Et nytt brev fra idrettskretsene har ytterligere skjerpet frontene foran dagens ledermøte i Norges Idrettsforbund og Olympiske Komité.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I dag skal Myhrvold svare for noe av den kraftigste kritikken en idrettspresident noen gang har mottatt fra egen organisasjon.

Striden om toppidrettens plass i det nye idrettsforbundet, har skapt en ytterst turbulent situasjon.

Etter Dagbladets avsløring av misnøyen i Olympiatoppen, har kretsapparatet svart med frontalangrep på toppidretten for kravstorhet og manglende økonomikontroll.

I et brev fra 16 av de 19 kretsene som ble sendt mandag, fikk NIF-ledelsen klar beskjed fra kretsene om å rydde opp og sikre den økonomiske situasjonen i idrettsforbundet.

Klar beskjed

Samtidig truet kretsene med å kreve et ekstraordinært idrettsting.

I går mottok NIF-president Myhrvold et nytt brev fra de samme kretsene, der de kritiserer NIF-styret for ikke «å ha fattet alvoret i situasjonen».

Mener alvor

Idrettsstyret har forsøkt å løse konflikten med å etablere egne grenstyrer for bredde, topp og drift.

Kretsene fnyser av forslaget, og i brevet, som er ført i pennen av Håkon Matre i Hordaland Idrettskrets, heter det blant annet:

«Å forsøke å «omorganisere» seg ut av et problem, slik vi oppfatter at Idrettsstyret nå forsøker å gjøre, er absolutt ingen god, langsiktig løsning, og det er en løsning idrettskretsene bak dette skrivet på det sterkeste vil reservere seg mot.»

Videre skriver de:

«Vi vil understreke at et mulig krav om ekstraordinært idrettsting var alvorlig ment.»

  • Myhrvold satt i møter utover kvelden i går, og det lyktes ikke Dagbladet å nå Myhrvold for en kommentar.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!