Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Nye TV-bilder viser hånet som fikk Sverige til å gå i svart

Klapper og jubler provoserende mot den svenske benken.

KOK: Janne Andersson - som må holdes igjen - serverer Tysklands sportssjef, Oliver Bierhoff, noen saftige gloser. Foto: NTB Scanpix
KOK: Janne Andersson - som må holdes igjen - serverer Tysklands sportssjef, Oliver Bierhoff, noen saftige gloser. Foto: NTB Scanpix Vis mer
  • Tyskland – Sverige 2–1

Sverige gikk på et av sine bitreste tap noensinne da Toni Kroos sørget for 2-1 til Tyskland fem minutter på overtid lørdag kveld.

Etterpå oppsto det kaos og tumulter mellom de to lagenes benker. Bilder som flere TV-stasjoner har lagt ut på sine nettsider - blant annet SVT - viser helt tydelig det tyske hånet. Det samme gjør Twitter-meldinger.

To av lederne - Hans Ulrich-Voigt og Oliver Bierhoff - utfører handlinger som er noe av det mest forkastelige du kan gjøre overfor en motstander. Etter sluttsignalet stormer de mot den svenske benken og klapper og jubler provoserende.

Dette får svenskene - med trener Janne Andersson i spissen - til å gå i svart. Det oppstår munnhoggeri og dytting. Andersson må holdes igjen, i det som framstår som en rabiat VM-scene.

I dag har de to svenske papiravisene Aftonbladet og Expressen identiske førstesider:

Expressens førsteside i dag.
Expressens førsteside i dag. Vis mer

«Jannes raseri efter tyska hånen», melder Expressen.

«Jannes raseri – efter tyska hånet», skriver Aftonbladet.

Overskriftene ledsages av bilder fra massekoket etter sluttsignalet. Begge tabloidavisene har seine deadliner og følger opp med haugevis av sider om «ilskan« i forbindelse med kampen i Sotsji.

På førstesida av den tyske storavisa Bild er det pur lettelse:

- Wir sind wieder da! heter det med bilde av en feirende Toni Kroos. Eller på norsk: «Vi er tilbake!»

Sverige tok ledelsen ved Ola Toivonen etter 32 minutter. Marco Reus utliknet rett etter pause, men tyskerne var avhengig av seier, ettersom de tapte første kamp mot Mexico. Fem minutter på overtid slo Kroos til med et frispark av en annen verden. Han skrudde ballen forbi alt og alle, og tilbake satt en fortvilet Sverige-keeper Robin Olsen.

Aftonbladets førsteside i dag.
Aftonbladets førsteside i dag. Vis mer

Det eneste minuset er at Kroos får karakteren 3 av 6 på spillerbørsen til Bild i dag. Selvsagt skal du ha blank toppkarakter når du redder mesterskapet til Tyskland på et frispark i verdensklasse!

Etterpå oppsto altså dramaet mellom benkene. Ifølge Aftonbladet legger Hans Ulrich-Voigt seg fullstendig flat. Ifølge Transfermarkt har han en rolle som presseansvarlig på det tyske laget. Bierhoff er sportssjef.

- Jeg ber om unnskyldning. Jeg klappet bare mot den svenske benken. Det var ikke OK, erkjenner Ulrich-Voigt.

Den svenske landslagssjefen Lars Richt følger opp:

- De har personlig bedt om unnskyldning. De skammer seg over oppførselen sin.

Expressen presenterer tumultene over to dramatiske avissider som ble laget i natt:

«Utbrottet efter hånet», lyder hovedtittelen.

Bilds førsteside i dag.
Bilds førsteside i dag. Vis mer

«Tyske lederna firade med gester efter segermålet – då ilsknade Janne Andersson til: - Respektløst», heter det videre.

- Ingen håner motstandere etter en kamp. Det reagerte jeg og mange på benken over, erklærte Andersson på pressekonferansen.

Etter å ha fått kjølt seg ned er svenskene likevel enige om at de er i en gunstig posisjon før siste kamp mot Mexico. Alt er fortsatt opp til dem selv. Det handler om å slå Mexico. Ved uavgjort ser det verre ut. Da er Sverige avhengig av resultatet i kampen mellom Tyskland og Sør-Korea.

To av de fire lagene går videre til åttendedelsfinalen. Ved poenglikhet blir regnestykket mer avansert. Da kommer faktorer som målforskjell og innbyrdes oppgjør inn.

VM-studio: Tete Lidbom, Marius Lien og Svein-Erik Edvartsen gjestet Dagbladets VM-studio gjennom lørdagens kamp mellom Tyskland og Sverige. Programleder: Øyvind Godø / Nicolai Delebekk / Video: Per Ervland Vis mer