«Nye» United på vei mot gullformen

Med «nytt» forsvar, «ny» midtbane og en enorm innsatsvilje overkjørte United erkefienden Arsenal.

MANCHESTER (Dagbladet): Dermed er Premier League igjen en vidåpen affære.

- Jeg er strålende fornøyd. Det var en utrolig viktig seier. Vi visste vi måtte vinne duellene og det gjorde vi under hele kampen, sier en smørblid Ole Gunnar Solskjær.

Han var involvert i begge Uniteds mål og jublet som en gal etter at Paul Scholes la på til 2- 0 i det 72. minutt.

- Ja, det var enormt. Jeg fikk en tå på et innkast slik at Ruud kunne spille Paul fri. Det var et veldig viktig mål.

Sliten og lykkelig

Sier Solskjær om scoringen som avgjorde kampen. Han headet ballen til van Nistelrooy på 16-meteren, han spilte Scholes fri til dødlinja: Innlegget kunne Juan Veron bredside inn.

Arsenal og Manchester United er gigantene i engelsk fotball: de ti siste sesongene har de to lagene vunnet Premier League ni ganger og cupen seks ganger. Men i går var det ikke finspill som avgjorde, kampen minnet mer om et bikkjeslagsmål som ble avgjort av laget som verken ville eller kunne tape.

- Det er enorm moral i laget nå. Jeg stortrives på høyreflanken og det var artig når Arsenal-spillerne etter hvert begyndte å kjefte på hverandre, sier Ole Gunnar.

Som i likhet med resten av laget spilte samtlige 90 minuter og gjorde en kjempeinnsats både i angrep og forsvar: Han ga aldri Ashley Cole mulighet til å komme fram for å støtte Robert Pires.

- Jeg ble sliten. Men det er bare moro å spille hele kampen når det går så bra. Og spesielt morsomt er det at vi er det første laget på 55 kamper som nektet Arsenal å score, sier han.

Sist Arsenal gikk målløse av banen var i mai for halvannet år siden.

Betongforsvar

Før kampen dreide det meste seg om duellen mellom Ruud van Nistelrooy og Thierry Henry. Forrige tirsdag laget den flygende hollenderen to fenomenale mål i Champions League, og ble rost opp i skyene som «Europas beste» av sir Alex Ferguson. Dagen etter svarte Henry med hat-trick mot Roma og for Arsene Wenger var han «verdens beste»...

Men i går ble Henry, Sylvain Wiltord & co fullstendig kvalt av Uniteds nykomponerte forsvar med Wes Brown og Michael Silvestre i midten, og John O'Shea som venstreback: De framsto som en betongvegg som aldri åpnet seg.

- Vi nærmer oss toppen. Men det er fortsatt en lang vei å gå, sa sir Alex Ferguson etter kampen. Og nevnte i forbifarten at Roy Keane, David Beckham, Laurent Blanc og Rio Ferdinand er klare til innsats i neste uke...

ON TOP OF THE WORLD: Ole Gunnar Solskjær og lagkameratene jubler etter Paul Scholes 2- 0-mål som definitivt senket Arsenal.