«Nye Vålerenga» senket av Tippeligaens eldstemann

- Det var nydelig, sier Johnsen.

Odd-Vålerenga 2-0 (0-0):

SKIEN (Dagbladet): Serieåpningen 17. mars falt på Frode Johnsens 39-årsdag. Det ble langt mellom de varme gratulasjonene her i Skien den kvelden:

Tippeligaens eldstemann var den som måtte svare på de tøffeste spørsmålene etter 0-1-tapet for Rosenborg. Fordi han misset straffesparket Odd fikk tildelt i andreomgangen.

I går, da Odd tok imot Vålerenga på samme  bane, fikk spissen sin oppreisning.

Johnsen var tidvis gigantisk på Skagerak Arena:

Etter 14 minutter var han høyest, slik han som oftest er, etter et godt, innoverskrudd hjørnespark fra Herolind Shala.

Hodestøtet gikk selvsagt i nettmaskene, til Johnsens første scoring for sesongen.

- Det var nydelig. Nå har jeg hatt en del stang ut, og da var det deilig å sende Odd opp i 1-0, sier Frode Johnsen til TV 2 Zebra.

Johnsen fortsatte å skape problemer for oppasserne i fortsettelsen. Vålerenga hadde ballen mye, men var ubesluttsomme, noe som kom til syne etter 21 minutter.

Et langt angrep som gikk mer bakover enn framover, stoppet da Torgeir Børven ga fra seg ballen til sine gamle lagkamerater.

Da viste Odd ham og resten av de i blått hvordan kontringsfotball skal spilles. For tre trekk seinere sto det 2-0.

2-0 via stolpen
Comeback-spiller Håvard Storbæk slo den forløsende, herlige bakromspasningen som sendte Adem Güven alene med Kongshavn. Güven scoret via stolpen.

Johnsen fortsatte herjingene, og markerte seg med å løpe rundt både André Muri og Jan Gunnar Solli i sin jobb for å holde ballen høyt oppe på VIFs halvdel.

Det klarte han stort sett veldig greit, og hvis han trengtes defensivt, var han der for å klarere bortelagets dødballer også.

Svake VIF-debutanter
Vålerengas trener Kjetil Rekdal hadde gjort fem forandringer på laget som slo Sogndal på mandag. To av de som kom inn var debutanter - venstreback Jan Lecjaks og kantspiller Diego Calvo. Ingen av dem leverte noen minneverdige førsteminutter i VIF-trøya.

For Lecjaks' del blir det spennende å se hvor mange flere minutter det blir. Rekdal byttet ham ut i pausen, etter at tsjekkeren hadde gjort det aller meste galt.

Odd-trener Dag-Eilev Fagermo var en langt mer lystig mann etter kampen.

- I dag får vi utteling på sjansene. Vi må omsette sjansene i scoringer, ellers blir det langt ned på tabellen, sier Fagermo som sier at laget kun har scoret et mål på 11 sjanser tidligere i sesongen.