Lance Armstrong høydehus

Nye ville avsløringer

Verdens mest kjente doper slo opp høydeteltet inne på hotellrommet.

BEST PÅ MANIPULER OKSYGEN: Lance Armstrongs Nike-reklame fra 2001 blir trukket fram dagen etter at sportsgiganten trekker seg som sponsor for Tour de France-kongen. - Mange spør hva jeg går på? Jeg er på sykkelen min seks timer om dagen, sier Armstrong. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

INGEN er så klistret til doping som superatleten Lance Armstrong. For hvert TV-intervju han gir om verdens mest omtalte svindel, roter han seg lenger inn i de fornektelsene som gjør at du skjønner at dette ikke er over. Seinest i ESPN-dokumentaren «Lance» i fjor vår.

Der prøvde Armstrong igjen å prate seg vekk fra sitt eget svik. Han gjorde jo bare som alle de andre i sykkelfeltet...........

Dopet var rettferdig, liksom. Og det på en enda mer grotesk måte enn når de norske stjernene fra verdens mest privilegerte land nå snakker om at de også må få puste inn manipulert oksygen på samme måte som Lance Armstrong.

Fordi alle andre får lov. Og at det norske forbudet er urettferdig.

På vei til sine sju Tour de France-seire kom denne tidligere amerikanske folkehelten lenge rett fra medbrakt høydetelt. Disse teltene var i flere år fast med i bagasjen til Armstrongs sykkellag US Postal:

- Høydeteltene ble brukt for å få full effekt ut av den siste oppkjøringen til Touren, fortalte eks-proff Steffen Kjærgaard til meg forleden.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer