Nye vindpust i norsk tennis

To nye norske navn tar steget videre i internasjonal tennis.

(Dagbladet.no): I dag har en ny norsk tennisspiller entret verdensrankingen i tennis, i tillegg til at talentet og årets NM-vinner Frederick Sundsten kaprer stadig nye ATP-poeng.

Ny på lista

Landslagsspilleren Erling Tveit, som tapte NM-finalen mot Sundsten, har denne uka klart å kvalifisere seg inn i en 15 000 dollar turnering i Sverige og vunnet første kamp i hovedturneringen. Dermed belønnes han med poeng på verdensrankingen som offentliggjøres neste uke.

Tveit møtte briten Richard Blomfield, en spiller som var seedet som nummer sju i turneringen i Gøteborg. Nordmannen vant 7-6 (4), 7-6 (6).

På lave nivåer i internasjonal tennis får man ikke rankingpoeng selv om man vinner den innledende runden. Men ettersom Tveit nå er i 2. runde, er han sikret minst ett ATP-poeng.

Sanker poeng

Frederick Sundsten fikk siste første ATP-poeng i sommer. I forrige uke fikk han ett til, og med dagens seier over hjemmehåpet Christian Johansson (6-3, 6-4), ble det nok et poeng. Det betyr at han vil klatre rundt 250 til 300 plasser på verdensrankingen, om han da ikke skulle vinne flere kamper i Sverige denne uka.

Sundsten er 25 år gammel og har spilt tennis i utlandet noen år. Nå satser han på en karriere som proffspiller.

GLAD: Erling Tveit er tilbake på verdensrankingen, som han så vidt besøkt for over ett år tilbake. Nå håper han å klatre videre, i motsetning til forrige gjesteopptreden.