Nye Wembley blir forsinket

- 70% sjanse for at finalen i FA-cupen går her.

(Dagbladet.no:) Nye Wembley stadion nærmer seg ferdigstillelse, etter at den legendariske arenaen med de to karakteristiske tårnene ble revet i år 2000.

Etter planen skulle den nybygde hjemmebanen til det engelske fotballandslaget stå klar 31. mars.

I dag sier representanter for utbyggerne at det er 70 prosents sjanse for at nye Wembley blir klar til FA-cupfinalen 13. mai.


Australsk byggherre
Firmaet som er ansvarlig for byggingen av den nye praktarenaen, heter Multiplex og er australsk. Talsmannen Martin Tidd sa i dag til BBC at man ikke tar noen sjanser.

- Om et par uker vet vi om vi vil bli ferdige til planlagt tid, men vi må passe på at alt går som ei klokke før vi kan åpne stadion, uttalte Tidd.

Nyhetsbyrået AP melder at det engelske fotballforbundet allerede har lagt en plan B som gjør det mulig å flytte finalen til Millenium Stadium i Cardiff dersom den nye nasjonalstoltheten ikke er klar til dagen FA-cupmestrene skal kåres.


Utrolig arena
Totalt 3500 arbeidere jobber på spreng for å få monsterprosjektet i havn, byggingen av nye Wembley har pågått siden september 2002.

Stadionvidunderet skal huse 90.000 tilskuere, og har et skyvbart tak som beskytter mot engelsk ruskevær ved behov.

TAKET MANGLER: Det er en del som må gjøres før nye Wembley stadion er helt ferdig, blant annet gjenstår det å få på plass en del av taket. Etter planen skal stadion åpnes 31. mars. Foto: AP/Scanpix
TAKET MANGLER: Det er en del som må gjøres før nye Wembley stadion er helt ferdig, blant annet gjenstår det å få på plass en del av taket. Etter planen skal stadion åpnes 31. mars. Foto: AP/Scanpix Vis mer

Gamle Wembley huset store begivenheter som VM-finale, europacup-finale, Live Aid og Aha-konsert. Den nye arenaen har nesten 40.000 færre plasser enn den gamle, men får til gjengjeld en komfort og arkitektur ingen andre stadia på denne størrelsen kan matche.

Det eneste som gjenstår å få på plass nå, er ifølge BBC:

• En bit av taket

• 45.000 seter

• 119 toaletter

• 40 kioske

Da mangler vi bare ballen, og så er det FA-cupfinale på Wembley igjen.• I dag ble det klart hvilke lag som møtes i kampen for å bli de første til å spille på nye Wembley. Manchester United og Liverpool ble trukket mot hverandre i
dagens trekning i FA-cupen.

VAKKERT SYN: Nye Wembley mister de to velkjente tårnene, men får til gjengjeld en karakteristisk bue som viser alle fotballfantaster hvilken stadion det er vi ser i London-kvelden.
GOD UTSIKT: Alle de 90.000 tilskuerne kommer til å se hva som skjer på gressmatta når nye Wembley åpner.