«Nye Zidane» nær Arsenal-overgang

Fransk EM-håp er bare en medisinsk test unna.

(Dagbladet.no): Borte er Mathieu Flamini. Forsvinne kan også Aleksander Hleb som kurtiseres av både Barcelona, Inter og Real Madrid.

Men som det nå også fremgår av reklamefilmen for en av verdens største utstyrsprodusenter: Manager Arsene Wenger er en sann mester i å identifisere nye talenter, hente dem til Arsenal og gjøre dem til internasjonale stjerner. 

Samir Nasri er sannsynligvis mannen som blir den neste i rekken til å utvikle seg under Wengers beskyttende vinger, selv om 20-åringen allerede må sies å ha skapt seg et navn hjemme i Frankrike.

Rammet av hjernehinne- betennelse

Marseille-unggutten har blitt sammenlignet med sitt bysbarn Zinedine Zidane, og er med andre ord spådd en lysende framtid på fotballbanen.

Nasri, en utpreget playmakertype, er ventet å reise fra oppkjøringen med Frankrikes EM-tropp til London i ettermiddag for å gjennomgå den obligatoriske medisinske testen og for framforhandling av sine personlige betingelser i en overgang på rundt 120 millioner kroner (12 millioner pund), melder flere engelske medier i dag.

Likevel knytter det seg spørsmål til Nasris medisinske tilstand. Etter å ha blitt kåret til den beste unge spilleren i Frankrike forrige sesong, ble han diagnosert med hjernehinnebetennelse.

20-åringen returnerte i Marseilles startoppstilling på nyåret, men formen har ikke vært den beste.

STORTALENT: Samir Nasri gir Arsenal flere offensive alternativer. Foto: AP/Scanpix
STORTALENT: Samir Nasri gir Arsenal flere offensive alternativer. Foto: AP/Scanpix Vis mer

Står ikke i veien for Ben Arfa

Artikkelen fortsetter under annonsen

Nasri skrev nylig under på en langtidskontrakt med Marseille, men Sky Sports skriver at Marseille allerede skal ha erstatteren klar, og derfor lar den unge juvelen gå.

Angivelig skal Lyons svært ettertraktede spiss Hatem Ben Arfa. Tidligere denne våren uttrykte Lyons klubbpresident Jean Michel Aulas at Manchester United kunne få Ben Arfa, men da måtte de sende Cristiano Ronaldo i bytte.

Nå er imidlertid tonen en annen:

- Jeg står ikke i veien for Hatems overgang til Marseille. Mitt syn på saken er tydelig: Med tilsvarende tilbud ville jeg foretrekke at han blir i Frankrike framfor å reise til en utenlandsk klubb, sier Aulas ifølge Sky Sports.

Mer fransk på vei

Nasri kan også bli etterfulgt av ytterligere to franskmenn inn portene på klubbens treningssenter i Hertfordshire.

Ifølge Sky Sports, er Clement Chantome og Francis Coquelin fra henholdsvis PSG og tredjedivisjonsklubben Laval.

«Nye Zidane» nær Arsenal-overgang

Chantome var en av få spillere som mottok skryt etter en miserabel Paris-sesong i Ligue 1 med 16. plass som fasit. 22-åringen er midtbanespiller og sammenlignes med Mathieu Flamini, en mann som «Gunners» må erstatte foran neste sesong.  

Coquelin er bare 17 år, og har gjennomført et vellykket treningsopphold med Arsenal som ifølge rapportene er i ferd med å ende i permanent kontrakt.

NY FLAMINI: PSGs Clement Chantome (midten)sammenlignes med Mathieu Flamini, og kan nå også få oppgaven med å etterfølge landsmannen i Arsenal-drakta.
HABIL ERSTATTER: Hatem Ben Arfa er viden kjent som et av de mest spennende navnene i Europa, nå kan det hende han forlater Lyon til fordel for Marseille.