Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Alpint:

Nyforelsket Jansrud om kjæresten og ryggsmertene: - Jeg håper det skal gjøre meg bedre

Skistjerna har behandlet ryggen - og spår hektisk sommer.

RYGGBEHANDLING: Kjetil Jansrud var på plass under TINEstafetten på Bislett Stadion i formiddag. Nå har han vært gjennom behandling av ryggen og er klar for oppkjøring til ny sesong. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
RYGGBEHANDLING: Kjetil Jansrud var på plass under TINEstafetten på Bislett Stadion i formiddag. Nå har han vært gjennom behandling av ryggen og er klar for oppkjøring til ny sesong. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BISLETT STADION (Dagbladet): Det har skjedd mye for alpinist Kjetil Jansrud (31).

Fartskjøreren har vært gjennom et inngrep i ryggen, feriert i Indonesia, fått kjæreste og skal nå lade opp til OL-sesong.

SOMMERKLAR: Kjetil Jansrud. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
SOMMERKLAR: Kjetil Jansrud. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet Vis mer

- Sommeren blir ganske «busy». Vi drar straks i gang med sommertreninga og da er det «åtte til fire» hver dag. Da blir det flere økter. Jeg skjønner at jeg begynner å bli gammel nå, for i juli skal jeg i bryllup til Nina Løseth (alpinist). Plutselig blir jeg invitert i sånne ting, sier Jansrud til Dagbladet og ler.

Også for Jansrud smiler kjærligheten. Han var nylig i Indonesia med kjæresten Benedicte Isabel Mortensen (27).

- Ja, det stemmer. Jeg trives veldig bra med å ha kjæreste. Jeg skal ikke snakke så mye om privatlivet mitt, men det er alltid deilig å ha en fin hverdag. Forholdet er ganske ferskt, sier Jansrud

Swapped out the easter 🐇 with the easter 🐒

A post shared by Kjetil Jansrud (@kjansrud) on

Ryggsmerter

31-åringen forteller at han føler seg i fin form etter at han var til behandling for ryggsmerter nylig.

- Jeg gjorde det samme som i fjor. Det var ikke operasjon eller skjæring. Det var injeksjoner - og noe vi kaller denervering. Det var ikke noe store greier. Det er to-tre uker siden nå og jeg klar til å trene igjen, sier Jansrud.

- Hvordan er ryggen?

- Den vil aldri bli helt bra, men det er ikke noe dramatikk for meg. Jeg håper det blir gradvis bedre. Det finnes ingen mirakelkur og det går ikke an å gå fra store smerter - til å bli helt smertefri. Det kan fungere i kortere perioder. Jeg håper denne behandlingen får større effekt enn i fjor. Det er bra nok til å stå på ski og være med å vinne renn. Jeg håper alt dette skal gjøre meg til en bedre alpinist, sier Jansrud.

VM-SØLV: Kjetil Jansrud på seierspallen sammen med Erik Guay (Canada) etter å ha kjørt ned til sølvmedalje i Super-G under VM i alpint i St. Moritz. Manuel Osborne Paradis (Canada) ble nummer tre.

Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
VM-SØLV: Kjetil Jansrud på seierspallen sammen med Erik Guay (Canada) etter å ha kjørt ned til sølvmedalje i Super-G under VM i alpint i St. Moritz. Manuel Osborne Paradis (Canada) ble nummer tre. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Vis mer

- Plaget ryggsmertene deg forrige sesong?

- Ja, den siste halvdelen. Det er alltid noen skavanker, men jeg har alltid et ønske om å ha så små smerter som mulig, sier 31-åringen fra Vinstra.

Supersesong

Jansrud hadde en fenomenal start på sesongen i fjor og viste seg spesielt fram i Super-G.

Totalt endte han med med fem verdenscupseire gjennom sesongen. I VM i St. Moritz i februar var Jansrud en av de store favorittene i fartsdisiplinene.

I dagene før VM-start ble Jansrud syk, men han reiste likevel hjem med VM-sølv i Super-G - og en litt bitter 4.plass i utfor.

Nå venter en sesong der OL er det store målet.

- OL er helt klart et stort mål, men jeg vil ikke gjøre noe spesielt denne sesongen bare fordi det er OL; sier Jansrud.

På Bislett

I formiddag var alpintstjernen med på TINEstafetten på Bislett Stadion i Oslo, der barn og ungdom løp.

- TINEstafetten er et flott arrangement, noe jeg husker også fra da jeg var liten. Det inkluderer alle - og det er ikke et spørsmål om du er rask eller ikke. Her opptrer alle som et lag, sier Kjetil Jansrud.

6000 elever fra 109 Oslo-skoler var på plass i dag og 108 000 elever på landsbasis deltok. Statsminister Erna Solberg talte på Bislett i dag.

- Fysisk aktivitet er viktig, og når man er barn legges grunnlaget for at man skal fortsette å holde seg i aktivitet når man er voksen. Idrett og sport gir god helse, og det er en viktig investering, sier statsminister Solberg.

Aldri før har så mange deltatt på TINEstafetten.