Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Nygaard vant verdens lengste skirenn: - Det tøffeste jeg har gjort

For annet år på rad kom Andreas Nygaard først til mål og vant det 220 kilometer lange Nordenskiöldsloppet i Sverige lørdag.

BEST IGJEN: Andreas Nygaard vant verdens lengste skiløp i Nord-Sverige lørdag. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
BEST IGJEN: Andreas Nygaard vant verdens lengste skiløp i Nord-Sverige lørdag. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Som i fjor spurtslo han treningskameraten Øyvind Moen Fjeld på oppløpet etter godt over 13 timer i skisporet.

– Dette er det tøffeste jeg har gjort. I dag var det brutalt hardt, sa Nygaard etter nok en seier i verdens lengste og tøffeste skiløp.

Norge hadde fire løpere blant de fem beste. Daniel Stand og Henrik Sollie endte rett utenfor pallen. Tredjeplassen gikk til tsjekkiske Stanislav Rezac.

Nordenskiöldsloppet gikk fra Jokkmokk til Kvikkjokk og tilbake igjen i Nord-Sverige. Løperne startet klokken 6 lørdag morgen, og litt over klokken 19 skulle det hele avgjøres.

– Jeg visste at jeg kunne stole på spurtegenskapene mine, sa Nygaard, som tidligere i måneden også vant det tradisjonsrike Vasaloppet.

Vinnertiden lød på 13.25.22. Fjell skjønte hvor det bar hen da han ikke klarte å kvitte seg med kompisen før oppløpet.

– Andreas er tøff, og jeg forstå at det ville ende slik etter at jeg ikke klarte å få en luke i sporet. Jeg gjorde tre rykk, men både Andreas og Rezac hang med, sa han.

Det snødde gjennom store deler av dagen. Ifølge Nygaard er det viktig at man ikke drar helt i front under slike forhold.

– Jeg forsøkte å spare på kreftene, sa han.

Emilia Lindstedt sørget for svensk hjemmeseier i kvinneklassen.

(NTB)

LIVET UTENFOR LANDSLAGET: Anders Aukland støtter og frir til Petter Northug, deler sin historie om uenighetene med Skiforbundet og røper oppskriften til hans unike suksess i en alder av 45 år. I panelet er også kommentator Esten O. Sæther og programleder Øyvind Godø. Video: Per Ervland Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!