Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Nyheten om jordskjelv i Mexico etter VM-scoringa stemmer ikke

Skal ikke ha vært noe registrert skjelv i Mexico by.

SKAPTE IKKE JORDSKELV: Etter målet til Hirving Lozano for Mexico mot Tyskland, søndag, ble det hevdet at hele Mexico by hoppet så det ble registrert jordskjelv i byen. Det stemmer ikke. Foto: REUTERS/Kai Pfaffenbach
SKAPTE IKKE JORDSKELV: Etter målet til Hirving Lozano for Mexico mot Tyskland, søndag, ble det hevdet at hele Mexico by hoppet så det ble registrert jordskjelv i byen. Det stemmer ikke. Foto: REUTERS/Kai Pfaffenbach Vis mer

Nyheten om at det ble registrert et mindre jordskjelv i Mexico by da Lozano scoret søndagens seiersmål mot Tyskland i VM gikk viralt, men medfører neppe riktighet.

Ifølge eksperter nyhetsbyrået AFP har snakket med ble det ikke registrert noe skjelv. Servicio Sismológico Nacional (SSN), som måler seismologisk aktivitet i Mexico, merket ikke noe spesielt, skriver nyhetsbyrået.

Det er riktig nok mulig at det kan gi utslag på seismografene dersom svært mange mennesker hopper samtidig, men det kan ikke utløse et skjelv.

Bevegelser på seismografene da Mexico scoret ligner heller ikke på de kurvene som blir registrert ved skjelv, sier ekspertene.

De kjenner heller ikke kjenner til kilden til nyheten, Simma, som tvitret om at det var registrert bevegelser som ikke hadde noen naturlig forklaring. De skrev videre at det kunne skyldes at mange mennesker hoppet samtidig da Mexico scoret.

Mexico vant sensasjonelt åpningskampen mot Tyskland 1-0, men det vil neppe gi utslag på seismografene dersom de vinner mot Sør-Korea neste kamp i gruppespillet.

Sverige og Mexico har tre poeng etter den første runden i Gruppe F, mens Tyskland og Sør-Korea står med null. De to beste lagene fra gruppa tar seg videre til utslagsrundene

VM-STUDIO: Tidligere Belgia-proff Rune Lange gjester i dag Dagbladets VM-studio. Programleder: Øyvind Godø. Video: Per Ervland Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media