Nyheten Rekdal ikke ville ha før seriestart

Møter Molde i kveld.

(Dagbladet): Vålerengas playmaker Christian Grindheim (30) er usikker før kveldens kamp mot Molde. Det bekrefter trener Kjetil Rekdal overfor Dagbladet.

- Jeg vil tygge på det helt opp til kampstart, om vi skal bruke ham eller ikke, sier han.

Grindheim pådro seg en skade i leggen under treningskampen mot Stabæk i slutten av februar. Han har fått trent i 14 dager, og ble blant annet brukt i en halvtime mot Örebro sist helg.

- Du skal få den tida du trenger til å bli frisk igjen, lyder Rekdals filosofi.

Sirkulasjon Problemet er bare at Vålerenga-treneren trenger alle sine veteraner i form. Det har vært en del sirkulasjon i stallen, og Rekdal disponerer nå mange fremadstormende unggutter.

Men for å få den rette miksen, må du balansere med folk som Christian Grindheim. Han er også Vålerengas kaptein.

Rekdal vil ikke avsløre laget mot Molde før i ettermiddag. Men bortsett fra usikkerheten rundt Grindheim, disponerer han alle spillerne som er naturlig i en førsteellever.

- Vi har mistet mange gode spillere. Men jeg tror på kollektivet og trøkket som er i gruppa, sier han.

- Vi har åtte eller ni tenåringer som har potensial til å utvikle seg videre.

Dårlig økonomi Rekdal erkjenner at økonomien spilte en rolle da han skulle sette sammen årets mannskap. Blant annet forsvant Klanen-yndlingen Bojan Zajic til Sarpsborg 08.

- Vi hadde veldig lyst til å beholde Bojan. Men med vår økonomi hadde vi ikke mulighet til å tilby ham ny kontrakt. Hverdagen i Vålerenga er at vi ikke har råd til noe ekstra, sier han.

- Et gigantisk løft Selv om Vålerenga har gjort det bra i vinterens treningskamper, har laget ikke tatt et eneste poeng i Tippeligaen ennå. Naturligvis.

- Det er ingen liga i verden der selvtilliten ryker så fort som i Tippeligaen. På den annen side: Vinner du to eller tre kamper, er du fort i himmelen.

Rekdal fortsetter:

- En seier i kveld vil være et gigantisk løft, og noe som vil være med på å få opp interessen. Sesongen står og faller ikke på denne kampen, men poeng vil være en fantastisk bonus.

- Neste helg møter vi Bodø/Glimt. Da er det mer forventet at vi tar tre poeng, påpeker Rekdal.

USIKKER TIL I KVELD:  Christian Grindheim. Foto: Alf Vidar Snæland / NTB scanpix
USIKKER TIL I KVELD: Christian Grindheim. Foto: Alf Vidar Snæland / NTB scanpix Vis mer