Nyheten Ronaldo garantert misliker. Ble knust av Messi

30-åringen heller ikke nest best i Europa, ifølge kåring.

OVERLEGEN SEIER: Lionel Messi fikk klart flest stemmer under kåringen av «Årets spiller i Europa». Her gir UEFA-president Michel Platini argentineren det synlige beviset. Foto: Scanpix
OVERLEGEN SEIER: Lionel Messi fikk klart flest stemmer under kåringen av «Årets spiller i Europa». Her gir UEFA-president Michel Platini argentineren det synlige beviset. Foto: ScanpixVis mer

(Dagbladet): I går kunne Lionel Messi (28) feire nok en individuell utmerkelse da han ble kåret til «Årets spiller i Europa» foran en stjernespekket forsamling i Grimaldi Forum i Monaco.

I et samarbeid med UEFA stemte kontinentets sportsjournalister frem argentineren som vinneren. Det likte nok Cristiano Ronaldo (30) dårlig, som sammen med Luis Suárez (28) var en av de to andre nominerte til prisen.

Større forståelse for avgjørelsen får nok heller ikke Ronaldo i dag. Nå er det nemlig kjent at Messi fikk hele 49 av de 54 stemmene, mens Ronaldo bare fikk to. Det betyr i tillegg at Real Madrid-stjerna også ble slått i kåringen av Suárez.

Messi får det gjeve troféet etter at han brukte forrige sesong til å slå fryktelige tillbake etter å ha tapt VM-finalen med Argentina mot Tyskland sist sommer.

Med 58 scoringer for Barcelona var argentineren ikke bare en viktig bidragsyter til at klubben vant både den spanske serien og cupen, men også hovedgrunnen til at katalanerne triumferte i Champions League.

Messi og Ronaldo deler samtidig den nåværende scoringsrekorden på 77 mål i Fotball-Europas mest prestisjefylte klubbturnering. Det sørger nok alene for at begge er uhyre motiverte for å gjøre en ny god sesong i 2015/2016.