Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Nyheten som ryster Jacobsen

- Håper han kommer på beina igjen.

TIL TOPPS:  Anders Jacobsen ble norgesmester i hopp tirsdag kveld. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
TIL TOPPS: Anders Jacobsen ble norgesmester i hopp tirsdag kveld. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer

HOLMENKOLLEN (Dagbladet): Anders Jacobsen (29) ble tirsdag kveld norgesmester i hopp.

Holmenkollen viste seg fra sin absolutt beste side. Anders Fannemel og Rune Velta fulgte på de to neste plassene i storbakkerennet.

- Det er min femte kongepokal. Jeg hadde noen fantastiske dager her i forrige uke, og fikk også vist gode hopp i dag, sier Jacobsen til Dagbladet.

NM er ikke det største som skjer denne sesongen. 18. februar starter VM i Falun.

Det blir definitivt uten amerikaneren Nicholas Fairall (25), som falt stygt i Bischofshofen 5. januar. Han er nå lenket til rullestol, og spørsmålet er hvordan dette ender.

Førlighet Amerikaneren ødela ryggen i fallet, noe som har ført til lammelser.

- Det siste vi hørte er at han tidvis har førlighet i beina. Men opptreningen kommer til å ta tid, sier Jacobsen til Dagbladet.

FALT STYGT:  Nicholas Fairall har lang opptreningstid foran seg. Dette bildet er fra en tidligere anledning. Foto: NTB Scanpix
FALT STYGT: Nicholas Fairall har lang opptreningstid foran seg. Dette bildet er fra en tidligere anledning. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Det viktigste er at han får helsa tilbake.

Skjebnen ryster den internasjonale hoppfamilien.

- Alle nasjonene har gått inn med penger, slik at han får råd til rehabilitering. Det var et forslag som kom opp - og tatt videre av Kamil Stoch - som er utøvernes representant. Alle var enige om at det var en fin gest, forteller Jacobsen.

Sportssjef Clas Brede Bråthen sier:

- I det daglige prøver vi å gjøre det beste ut av det. Men så fort vi blir minnet om dette, er det ganske heavy. Han får mye støtte av hoppfamilien. Alle gir dagpenger og prispenger videre.

Gode svar Men tirsdag kveld var det NM det først og fremst handlet om. Seieren ga Jacobsen gode svar før VM i Falun.

- Tilløpet der er ganske likt det i Holmenkollen. Derfor betyr det mye at jeg finner rytmen her, sier han.

Tom Hilde ble nummer fire, og har meldt seg på i kampen om VM-plass. Johann Forfang, Phillip Sjøen og Hilde slåss om de to siste plassene, av totalt seks.

Hilde - som har slitt - virket innbitt tirsdag kveld, og signaliserte tydelig at han ikke har tenkt å gi seg uten sverdslag.

Men kongepokalen gikk til Jacobsen.