PÅ VEI TL CITY: Aston Villas engelske landslagsspiller Fabian Delph er i ferd med å forlate klubben. Her i kamp mot Slovenia. Foto: Scanpix
PÅ VEI TL CITY: Aston Villas engelske landslagsspiller Fabian Delph er i ferd med å forlate klubben. Her i kamp mot Slovenia. Foto: ScanpixVis mer

Nyheten som sjokkerer Fotball-England

- Det er fryktelig overraskende.

(Dagbladet): Fabian Delph (25) er i ferd med å fullføre sommervinduets mest overraskende overgang. Bare seks dager etter at Aston Villa-kapteinen gikk ut på Birmingham-klubbens nettsider og slo fast at han hadde sagt nei til et tilbud fra Manchester City, er Delph i dag fotografert på vei inn til medisinsk test hos de lyseblå.

Fredag kveld bekrefter Manchester City overgangen på sine hjemmesider. Den engelske landslagsspilleren vil slutte seg til resten av City-troppen i Australia til uka.

På telefon fra København deler TV 2s Premier League-kommentator Kasper Wikestad sin forbauselse.

- Det er fryktelig overraskende. Jeg hadde trodd at Delph ville dra neste sommer, eller kanskje i løpet av det neste overgangsvinduet, men ikke nå, sier Wikestad til Dagbladet.

- Ikke populært Tidligere har engelske medier spekulert på åtte millioner pund som en sannsynlig overgangssum. Det er ikke mye for en engelsk landslagsspiller i sin beste alder.

At Delph gikk ut og forsikret Villa-fansen om at han ville bli værende for under ei uke siden gjør ikke situasjonen noe bedre, heller ikke at han forlenget kontrakten seinest i januar.

- Jeg går ingen sted. Jeg er kaptein for klubben og kan ikke vente med å starte sesongen og lede denne klubben, sa Delph sist torsdag.

- Nå drar han som verdens største vinglepetter. Det vil ikke være populært i det hele tatt, sier Wikestad og legger til at Delph også fikk kritikk da han bestemte seg for å si nei til City.

- Da gikk kritikken på at han ikke viste tro på egne ferdigheter, at han ikke hadde nok selvtillit til å gå til City. Det kan ha gått innpå ham. Han kan ha tenkt at han skal vise kritikerne at de tar feil.

Trenger engelskmenn Etter overgangen fra Leeds i 2009 var det først sist sesong Fabian Delph fikk sitt store gjennombrudd. Den løpssterke midtbanedynamoen ble også belønnet med debuten for det engelske landslaget i september 2014.

Den solide spillet førte til interesse fra blant andre Manchester City.

Klubben er på desperat jakt etter spillere som er såkalt «home-grown» - noe som vil si at spilleren har tilbrakt minst tre år tilknyttet en klubb i England eller Wales før fylte 21 år. Totalt må åtte av Premier League-klubbenes 25 registrerte spillere oppfylle dette kravet.

- Jeg vet ikke om de hadde hentet Delph hvis han ikke hadde hatt engelsk pass. Det er ekstremt viktig for City å ha engelskmenn, påpeker Wikestad.

- Hvordan ser du på denne overgangen fra Citys side?

- De får en engelsk landslagsspiller som kan gå inn og gjøre en jobb for en veldig billig penge. I utgangspunktet tror jeg ikke han får spille fast, men det er heller ikke umulig. Verken Fernando eller Fernandinho overbeviste sist sesong, minner Wikestad om.